hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Roberto Carlos Sivas'ta kalacak mı?

    Roberto Carlos Sivasta kalacak mı
    expand

    Sivasspor Kulübü Başkanı Otyakmaz, teknik direktör Roberto Carlos'un takımdaki geleceği hakkında açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En iyi spor caps'leri...

    Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, kırmızı-beyazlı kulübün 17 Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulunda, 3 yıl daha göreve talip olduklarını açıkladı.

    Otyakmaz, kulüp tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde dün Akhisar Belediyespor'u mağlup ederek, Avrupa kupalarına katılmayı garantilediklerini belirtti.

    UEFA Avrupa Ligi'ne play-off'lardan katılabilmek ve yaz tatilinin daha uzun olması için ligi dördüncü bitirmeleri gerektiğini vurgulayan Otyakmaz, "Teknik heyetimiz ve futbolcularımız bunun bilincinde. Kardemir Karabükspor maçında arzu ettiğimiz bir puanı alarak ligi dördüncü bitirip, Avrupa kupalarına play-off'tan katılmayı garantilemek istiyoruz. Akhisar Belediyespor'a karşı aldığımız galibiyet çok önemli olmasına karşın henüz işimizin bitmediğini, heyecanın son haftaya kadar uzandığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Roberto Carlos'la devam edecek misiniz?"

    Bir basın mensubunun "Roberto Carlos'la devam edecek misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Otyakmaz, Carlos ile 2 yıllık sözleşmeleri olduğunu anımsatarak, Brezilyalı teknik adamın ilk yılında Avrupa kupalarına kalmayı garantileyerek başarılı bir yıl geçirdiğini söyledi.

    Carlos'a teklifler

    Futbol kariyeri boyunca hep başarıyı elde etmiş ve göz önünde olmuş Carlos'un teknik direktörlük kariyerine de başarıyla başladığını dile getiren Otyakmaz, "Transfer tekliflerinin olması gayet normal. Buna öncelikle kendisi karar vermeli. Kendisi, Sivasspor'da mutlu olduğunu ve daha yapacak önemli işlerinin olduğunu söylüyor. Şimdiden de önümüzdeki yılın programını yapmaktayız" dedi.

    "Carlos'un yıllık ücretinde bir iyileştirme yapılacak mı?"

    Otyakmaz, "Carlos'un yıllık ücretinde bir iyileştirme yapılacak mı?" sorusu üzerine de Carlos ile başarıya dayalı bir sözleşme imzaladıklarına dikkati çekerek, "Ücret konusunda anlaşamayacağımız bir şey yok. Başarılı olduğunda ücreti de katlamalı olarak artmakta. O konuda aramızda hiçbir problem olması söz konusu değil. Yeter ki hocamız başarılı olsun. Takımı, taraftarımızın görmek istediği yere taşısın" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "En büyük problem"

    Futbolculara sezon sonunda transfer tekliflerinin gelmesi durumunda nasıl bir yol izleyeceklerinin sorulması üzerine de Otyakmaz, şunları kaydetti:

    "Lig sona ermedi ama bizi bekleyen en büyük problem bu. Benim kafam da o manada fazla rahat değil. Çok sayıda futbolcumuz başarılı bir sezon geçirdi, onlara da taliplerin olması gayet normal. Bunu lig bittikten sonra kısa süre içerisinde sonuçlandırıp Avrupa kupalarında başarılı olacak takımı bir an önce
    oluşturmamız gerekiyor. İşimizin de çok zor olduğunu söyleyebilirim. Gol kralı, asist kralı bu takımdan çıkıyor. Başarılı defans elemanlarımız var. Bu sene Sivasspor'un bir taarruza uğrayacağını söyleyebiliriz. İnşallah, bu süreci en az kayıpla atlatırız. Kulüp menfaatleri ve futbolcunun istekleri çok önemli. Halihazırda eksiklerimiz de söz konusu. Transferler de yapacağız ama maalesef futbolcu kaybına da uğrayacağımızı şimdiden öngörebiliriz. Onların yerinde de Avrupa'da başarılı olacak takımı oluşturmak gibi çok zorlu bir görev bizi bekliyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözleşmeleri uzatıldı

    Mecnun Otyakmaz, sol bek Ziya Erdal'ın sözleşmesini 3, Brezilyalı sağ bek Cicinho'nun sözleşmesini 2 yıl daha uzattıklarını aktararak, "Devam etmeyi düşündüğümüz, yeni teklifler yapacağımız arkadaşlar olacak. Yeni transferlerle yoğun bir yaz transfer dönemi bizi bekliyor" ifadesini kullandı.

    Olağan genel kurul

    Sivasspor'un 17 Mayıs Cumartesi günü olağan genel kurula gideceğinin hatırlatılması üzerine Otyakmaz, 3 yıllık görev süresinin özellikle kendisi açısından çok yorucu geçtiğini söyledi.

    Uyum içinde çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Otyakmaz, "Bu güzel süreci sekteye uğratmamak adına yönetim kurulunda çok fazla değişiklik yapmadan 3 yıl daha kongre üyelerimizden görev talep edeceğiz. İnşallah, onlar da uygun görürse yönetim kuruluna yapılacak 1-2 takviyeyle Sivasspor'u 3 yıl daha başarılara taşımak için gerekli azimde olduğumuzu buradan delegelerimize ve kongre üyelerimize belirtmek istiyorum" diye konuştu.

    Sivasspor'a 105 dönümlük arazi tahsis edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Sivas Valiliği ile Sivasspor arasında imzalanan protokolle, kulüp tesisleri yanındaki 105 dönümlük arazi, sportif tesis yapılması şartıyla Sivasspor'a devredildi.

    Sivas Valisi Alim Barut, kulüp tesislerinde düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, Sivasspor'un bugüne kadar kenti çok güzel temsil ettiğini söyledi.

    Sivasspor'un faaliyetlerini takip ettiklerini dile getiren Barut, "Önümüzdeki dönemde Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek. Bu sebeple tebrik ediyorum. Bu şekilde, mevcut tesislere yeni tesisler ekleyerek başarılarına başarı katacağına inanıyorum. Bunu devrederken de söz istiyorum. Avrupa'da da söz sahibi bir kulüp olsun amacıyla, isteğiyle ve dileğiyle bu tesislerin kullanımını Sivasspor'a devrediyorum. İnşallah, Avrupa'daki başarılarımızı hep birlikte kutlayacağımız günler yakın olsun" diye konuştu.

    Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da Sivasspor'a daha önce tahsis edilmiş arazilerde sorumluluklarını yerine getirdiklerini, hem Türk futboluna hem de Sivas sporuna katkıda bulunduklarını belirtti.

    Yeni bir bölgenin daha kendilerine tahsis edildiğini dile getiren Otyakmaz, "O bölgede alt yapıdaki kardeşlerimizin eğitimi için yeni sahalar, normal nizami karşılaşmaların yapılabileceği küçük mini stadyum ve önümüzdeki dönemde spor lisesi yapmayı arzu etmekteyiz" dedi.

    Konuşmaların ardından Sivasspor Tesisleri yanındaki 105 dönümlük arazinin devri için Barut ve Otyakmaz, protokolü imzaladı. Otyakmaz, Vali Barut'a Sivasspor forması hediye etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow