hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rodgers: Beşiktaş işi zorlaştırıyor

    Rodgers: Beşiktaş işi zorlaştırıyor
    expand

    Liverpool Menajeri Brendan Rodgers, Beşiktaş'ın son dönemde İngiliz takımlarına karşı oynadığı maçlarda rakiplerinin işini hep zorlaştırdığını, bu yüzden kendilerini yarın zorlu bir maç beklediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey İrlandalı teknik adam Rodgers, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda yarın Beşiktaş ile oynayacakları ilk maç öncesinde Anfield Road Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

    Performanslarına güvenlerinin tam olduğunu belirten 42 yaşındaki Rodgers, "Beşiktaş’a karşı zorlu bir maç bizi bekliyor. Ülkesinde güçlü, Tottenham ve Arsenal gibi takımlara karşı oynamış tecrübeli bir takım" dedi.

    Rodgers, Beşiktaş'ta çekindiği bir futbolcu olup olmadığı yönündeki soruya, "Futbol aşığıyım ve takip ediyorum. Özellikle genç oyuncuları takip ediyorum, örneğin Gökhan Töre çok kabiliyetli, genç bir oyuncu. Kariyerinin olumlu yönde ilerlediğini görmek güzel" yanıtını verdi.

    Beşiktaş’ın forvet hattında Demba Ba ile birlikte dört oyuncunun güçlü olduğunu dile getiren deneyimli teknik adam Rodgers, siyah-beyazlı ekibin Tottenham Hotspur maçlarında güçlü bir savunmasının olduğunu gösterdiğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rodgers, rakiplerinin kazanmaya odaklı mentalitesinin olduğuna dikkati çekerek, "Son dönemde İngiliz takımlarına karşı oynadıkları maçlarda hep, onlar için işi zorlaştırdılar. Dolayısıyla zorlu bir maç bekliyoruz. Avrupa kupasını çok ciddiye alıyoruz, prestijli bir yarış. Ortaya koyduğumuz çabaya baktığımızda elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

    Avrupa kupasında mücadele etmelerinin lig performanslarını etkilemesiyle ilgili bir soru üzerine Rodgers, Premier Lig'in Avrupa kupasından daha zor olduğunu ve birinci sınıf futbolculara, teknik direktörlere karşı mücadele ettiklerini kaydetti.

     -"Demba Ba harika bir futbolcu"

    Brendan Rodgers, geçen sezon Chelsea formasıyla attığı golle ligin bitimine üç hafta kala Liverpool'un şampiyonluk umutlarına büyük darbe vuran Demba Ba'nın harika bir futbolcu olduğunu söyledi.

    Senegalli golcünün İngiltere kariyerinin verimli geçtiğini kaydeden Rodgers, "İyi bir tekniği var ve iyi bir golcü. Beşiktaş’a gitti ve orada da iyi bir performans ortaya koyuyor. Kariyeri boyunca harika goller attı. Onu bir tehdit olarak görüyoruz ama bundan ötesi değil" değerlendirmesinde bulundu.

     -"Hayal kırıklığına uğradım"

    Rodgers, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde aralık ayında Basel ile oynadıkları maçta kırmızı kart gören Lazar Markoviç'in UEFA tarafından 4 maçtan men edilmesi nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cezayı kabul ettiklerini belirten Rodgers, "Bence herkes bu cezanın çok sert olduğunu düşündü. Umarım gelecekte daha fazla Avrupa kupası oynayabilir" dedi.

    Rodgers, Daniel Sturridge'in sakatlıktan sonraki durumuyla ilgili soru üzerine, "Zor bir dönemden geçti. Bu kadar kabiliyetli olunca, böyle uzun süre sakat kalmak ve böyle bir zaman geçirmek zor. Harika bir liderlik gösterdi, birinci sınıf bir futbolcu" ifadelerini kullandı.

     -Sturridge: "Bizim için kolay olmayacak"

    Liverpool'un golcü futbolcusu 25 yaşındaki Daniel Sturridge, Beşiktaş'ın iyi bir takım olduğunu bildiklerini belirterek, "Videolarını izledim. Her hafta takip ettiğim bir takım değil, dolayısıyla onlar hakkında herşeyi bildiğimi söyleyemem. Bizim için iyi bir maç olacağını biliyorum, kolay olmayacaktır. Ben ve takım arkadaşlarım oynamayı dört gözle bekliyoruz. Stattaki herkesin izlemekten keyif alacağı bir maç olacaktır" diye konuştu.

    Demba Ba ile ilgili bir soruya Sturridge, "Demba Ba'nın İngiltere'de iyi bir golcü geçmişi var. Bireylere çok fazla odaklanmamaya çalışıyoruz. Liverpool tarzında oynayarak, maçın keyfini çıkarmak bizim için en önemlisi olacak" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sturridge, sakatlık döneminin ardından takımı için elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade ederek, olumlu bir sonuç almak ve başarılı bir sezon geçirmek istediğini söyledi.

    Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan İngiliz futbolcu Sturridge, takıma döndüğünde farklılıklar görüp görmediğine ilişkin bir soru üzerine, "Düzen, sistem farklı ancak zihniyet hep aynı ve olumlu. Bu da takımın başarıya ulaşması için önemli" dedi.

    İtalyan golcü Mario Balotelli ile iyi anlaştığını dile getiren Sturridge, "Bütün takım arkadaşlarımla iyi anlaşıyorum. Mario ile oynamaktan keyif alıyorum, harika bir kişi. Başarılı bir ortaklığımız olabilir. Her maç bizim için önemli, dolayısıyla her maçta elimizden geleni yaparak, iyi sonuçlar almaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

     -Liverpool hazırlıklarını tamamladı

    Liverpool, Beşiktaş ile yarın oynayacağı maçın hazırlıklarını Melwood antrenman merkezinde yaptığı çalışmayla tamamladı. İdmanın ilk 15 dakikasında görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kırmızılar"da cezalı Markovic ve sakatlığı devam eden Gerrard, Lucas ve Flanagan Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Ayak bileğinde sakatlığı bulunan Sterling'in durumu ise maç günü belli olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow