hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    San Marino puan aldı, Lihtenştayn galip, Faroe şampiyonu devirdi!

    San Marino puan aldı, Lihtenştayn galip, Faroe şampiyonu devirdi
    expand

    2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde 4. hafta maçları sürpriz sonuçlara sahne oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'nın evsahipliğinde düzenlenecek EURO 2016 öncesi oynanan karşılaşmalarda San Marino, Faroe Adaları, Liechtenstein gibi elemelerde son sıralara demir atan takımlar, ülke futbolları için tarihi sonuçlara imza koydu.

    San Marino, Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk puanını Estonya karşısında aldı, Faroe Adaları ve Liechtenstein haftayı deplasman galibiyetleri ile kapatmayı başardı.

    - San Marino ilk puanını aldı

    EURO 2016 Elemeleri'nde E Grubu'nda mücadele eden San Marino, 4. haftada Estonya ile 0-0 berabere kalarak Avrupa Şampiyonası elemeleri tarihindeki ilk puanını hanesine yazdırdı.

    FIFA dünya sıralamasında 208 ülke arasında sonunculukta yer alan ve yıllar boyunca aldığı farklı mağlubiyetlerle dikkati çeken San Marino, Estonya karşısındaki 0-0'lık beraberliğiyle ülke futbolu için tarihi bir başarı elde etti.

    Son olarak 2001'de Dünya Kupası elemelerinde Letonya ile 1-1 berabere kalan San Marino, resmi maçlarda 13 yıl sonra puan aldı. San Marino, son galibiyetini ise 2004'te bir hazırlık maçında Liechtenstein'ı 1-0 yenerek elde etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uçak otel!

    Daha önce Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynadığı 61 maçı kaybeden San Marino, uzun soluklu mağlubiyet serisine de son verdi. Estonya, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu, San Marino'ya gol atamayan ülkeler arasına da girdi.

    San Marino, eleme gruplarındaki ilk üç maçında Litvanya'ya 2-0, İngiltere'ye 5-0 ve İsviçre'ye 4-0'lık skorlarla boyun eğmişti.

    - Liechtenstein'ın deplasmandaki ilk galibiyeti

    Liechtenstein, EURO 2016 Elemeleri G Grubu'nda Moldova'yı 1-0 yenerek Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk deplasman galibiyetine imza attı.

    Son olarak 2011'de Avrupa Şampiyonası elemelerinde sahasında Litvanya'yı 2-0 yenen Liechtenstein, üç yıllık sürede ilk galibiyetine uzandı.

    Liechtenstein son deplasman galibiyetini ise 2004'te Dünya Kupası elemelerinde Lüksemburg'u 4-0'lık skorla geçerek almıştı.

    Geniş alınlı ünlüler!

    FIFA dünya sıralamasında 155'incilikte bulunan Liechtenstein, Moldova'yı Franz Burgmeier'in golüyle devirerek grupta 4 puana yükseldi ve EURO 2016 iddiasını sürdürdü. Grupta Rusya'ya 4-0, İsveç'e 2-0 yenilen Liechtenstein, Karadağ ile 0-0 berabere kalmıştı.

    - Faroe Adaları, Yunanistan'ı devirdi

    EURO 2016 Elemeleri F Grubu mücadelesinde Yunanistan'ı 1-0 yenen Faroe Adaları, 2001'den sonra resmi maçlardaki ilk deplasman galibiyetini elde etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA dünya sıralamasında 187. sırada yer alan, Danimarka'ya bağlı özerk bir ülke konumundaki Faroe Adaları, EURO 2004'te şampiyonluğa uzanan Yunanistan'ı Joan Edmundsson'un golüyle yenerek uluslararası arenadaki 20. galibiyetini aldı.

    Bu sonuçla Faroe Adaları, mart ayında Cebilitarık'ı 4-1 yenmesinin haricinde uluslararası alanda 2011 yılından itibaren zorlu bir rakip karşısında ilk galibiyetine de imza atmış oldu. Faroe Adaları, son olarak haziran 2011'de
    sahasında Estonya'yı 2-0 yenmişti.

    Faroe Adaları, gruptaki ilk üç maçında Finlandiya'ya 3-1, Kuzey İrlanda'ya 2-0, Macaristan'a 1-0 mağlup olmuştu.

    Galatasaray'da büyük operasyon: 17 futbolcu yolcu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow