hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanlı Sarıalioğlu UEFA'ya konuştu

    Sanlı Sarıalioğlu UEFAya konuştu
    expand

    Beşiktaş'ın eski kaptanlarından Sanlı Sarıalioğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Arsenal ile karşılaşacak Beşiktaş için "Eski performansını sergilerse ve Arsenal'ı kötü bir gününde yakalarsa, rakibini şoke edebilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1961-75 yıllarında Beşiktaş forması giyen ve çıktığı 315 lig maçında 66 golü bulunan Sarıalioğlu, UEFA'nın internet sitesine verdiği röportajda, siyah-beyazlılarla Arsenal arasında 1966'da oynanan dostluk maçını anlatıp, Beşiktaş'ın tur şansını değerlendirdi. Beşiktaş'ın turdaki en zorlu takımla karşılaşacağını belirten Sarıalioğlu, "Arsenal, uzun yıllardır gösterdiği başarılı performansla birçok kişinin takdirini kazanmış bir takım ve hatta Türkiye'de bile sempati gösteren bir kesim var. İngiltere Premier Lig'inde ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başardıkları da zaten ortada" ifadelerini kullandı.

    Arsenal'ın Beşiktaş karşısında favori olduğunu ifade ederek, Sarıalioğlu, "Yine de rakibi Arsenal diye Beşiktaş'ın mücadele etmekten vazgeçeceğini kimse düşünmesin çünkü futbol her sonuca açıktır. Arsenal daha güçlü bir takım olsa da taktikler, favori takımların yenilmesini ve zayıfların zafer elde etmesini sağlayabilir" değerlendirmesinde bulundu.

    Beşiktaş - Arsenal maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Beşiktaş'ın İstanbul'daki maçta gol yemeden atacağı golün çok önemli bir avantaj olacağını belirten Sarıoğlu, siyah-beyazlıların çok iyi defans yapması gerektiğini, rakibinden kaptığı toplarla hızlı ve organize ataklar geliştirebileceğini ifade etti.

    Siyah-beyazlıların Şampiyonlar Ligi'nde önceki turdaki rakibi Feyenoord karşısında cesur bir futbol sergilediğini ve bunun Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic sayesinde gerçekleştiğini kaydeden Sanlı Sarıalioğlu, "Turun iki aşamasında da eğlenceli maçlar geçecek. Beşiktaş, eski performansını sergilerse ve Arsenal'ı kötü bir gününde yakalarsa, rakibini şoke edebilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş'a Arsenal çıkınca sosyal medya

    - 1966'daki dostluk maçı

    Beşiktaş'ın yeni golcüsü Demba Ba'dan övgüyle bahseden Sarıalioglu, "Demba Ba ve Gökhan Töre transferleri, kulüp için akıllıcaydı. Hugo Almeida'nın ayrılışının ardından Ba'nın takıma katılımı çok iyi oldu. Topa ilk dokunuşları ve dripling kabiliyeti mükemmel. Fiziksel olarak formunun zirvesinde olmasa da Feyenoord'a 3 gol attı. Mustafa Pektemek'in de sezon öncesi hazırlık kampından itibaren performansı önemli derecede arttı" ifadelerini kullandı.

    Beşiktaş ile Arsenal'ın 1966'nın mayıs ayında oynadığı ve siyah-beyazlıların Ahmet Şahin ve Ahmet Özacar'ın golleriyle 2-0 aldığı dostluk maçını hatırlatan Sanlı Sarıalioğlu, "Harika bir tekniğe sahip ve topa çok iyi vuran Recep Adanır'ın jübile maçında Arsenal ile karşılaşmıştık. Sakat olduğum için maçta oynayamamıştım ama dostluk maçı da olsa Beşiktaş, Arsenal'dan çok üstün oynamıştı" diye konuştu.

    Arda Turan Burak Yılmaz'a meydan okudu!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow