hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Scolari'nin başı dertte

    Scolarinin başı dertte
    expand

    Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari hakkında vergi kaçırma ve para aklama iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Portekiz savcılığının yürüttüğü soruşturmada, Scolari'nin, Portekiz Milli Takımı'nı çalıştırdığı 2003 ile 2008 yılları arasında kazancını yaklaşık 7 milyon euro eksik gösterdiği belirtiliyor.

    Portekiz basınında yer alan haberlerde, Scolari'nin o dönemde Chaterella Investors Limited ve Flamboyants Sports adlı Hollanda tabanlı şirketlerden para aldığı ve bunları kazancında göstermediği, söz konusu paraların daha sonra ABD'ye transfer edildiği öne sürüldü.

    İddiaların ardından kendini savunan Scolari ise "Çalıştığım her ülkede kazancımı her zaman beyan ettim ve doğruluğuna kesinlikle eminim. Yanlış bir şey varsa da bu benim suçum değil" şeklinde konuştu.

    Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası öncesinde favori gösterilen evsahibi takımın teknik direktörü hakkında ortaya çıkan iddialar, ülke basını tarafından da tedirginlikle karşılandı. Portekiz'de vergi kaçırma ve para aklama suçlarına maksimum 17 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow