hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şenol Güneş'ten "Volkan Demirel'e sahip çıkın" çağrısı

    Şenol Güneşten Volkan Demirele sahip çıkın çağrısı
    expand

    Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Türkiye'nin Kazakistan'ı 3-1 yendiği maç öncesi Volkan Demirel'in kale arkası tribünündeki taraftarlarla gerginlik yaşadıktan sonra sahayı terk etmesine ilişkin, "Bir oyuncuya küfredilmesini, hakaret edilmesini doğru bulmuyorum çünkü onlar sanatçıdır, onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Onların da sorumluluklarını bilerek hareket etmeleri gerekir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kentteki bir otelde basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelen Güneş, göreve geldiği ilk günden beri basın mensuplarının yakın ilgisiyles karşılaştığını, bunun mutluluğunu yaşadığını söyledi.

    Sporun sevgi, barış ve kardeşlik olduğunun unutulmamasını isteyen Güneş, spor yapan kişilerin de zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olmaları gerektiğini kaydetti.

    Türkiye - Kazakistan maçı capsleri

    Bir gazetecinin, "A Milli Takım kalecisi Volkan Demirel, dün akşamki  Kazakistan maçı öncesinde sahada ısınırken taraftarlarla bir diyalog yaşadı ve sahayı tek etti. Bu olayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Güneş, şu yanıtı verdi:

    "Dünkü olay başlı başına bir olay. Bir oyuncuya küfredilmesini, hakaret edilmesini doğru bulmuyorum çünkü onlar sanatçıdır, onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Onların da sorumluluklarını bilerek hareket etmeleri gerekir. Ben milli takım antrenörüyken o takım benim değil hepimizindi. Şimdi de hepimizin. Görev yapan da yapmayan da geçici olduklarını bilmeliler. 'Yetki bende güç de bende istediğimi yaparım' derse, toplum da sizi itici olarak bulursa o zaman doğru olmaz. Onların yaralanması, bizim yaralanmamız demek. Çünkü beni temsil ediyor, kulüpleri temsil ediyorlar."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Messi artık emekli olabilir!

    Roberto Carlos'tan da destek

    Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, dün akşam Türkiye ile Kazakistan arasında oynanan milli maç öncesinde kaleci Volkan'ın taraftarların tepkisi üzerine sahayı terk etmesiyle ilgili, "Volkan hangi takımın oyuncusu olursa olsun, Türkiye milli takımı formasıyla sahadayken bence çok daha farklı bir saygıyı hak ediyor." dedi.

    Capslerin yeni fenomeni Yıldız Tilbe

    TPFD'den Volkan Demirel için açıklama

    Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile Türk Telekom Arena'da yaptığı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup maçından önce ısınma hareketleri sırasında tribünden bazı taraftarların küfür ettiği kaleci Volkan Demirel'e sahip çıktı.

    Dernek başkanı Ayhan Akbin'in imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Volkan Demirel'e yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğu vurgulanarak, şöyle denildi:

    "Volkan ve ailesine yönelik tahammül sınırlarını aşacak nitelikte küfür ve hakaretlerin kabulü mümkün değildir. Ülkemizin olumsuz ekonomik koşulları içerisinde olduğu gerekçesi ile sporcularımızın kazançlarının tartışma konusu yapılması, bu yönde kamuoyu oluşturularak sporcularımızın itibarsızlaştırılması Türk sporuna ve sporcularına telafisi güç zararlar verecektir. Ailevi değerlerine çok bağlı olan Türk toplumunda sinkaflı küfürlere maruz kalan bir sporcunun bu durumu görmezden gelebilmesi mümkün değildir. Bu üzücü duruma maruz kalan Volkan Demirel'e desteğimizi saygı ile Türk kamuoyuna bildiririz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow