hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sevilla: 2 - Fenerbahçe: 0

    Sevilla: 2 - Fenerbahçe: 0
    expand

    Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamındaki üçüncü hazırlık maçında İspanya'nın Sevilla takımına 2-0 yenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'deki ilk hazırlık maçında İran'ın Sepahan takımını 1-0 yenen, daha sonra ise İngiliz ekibi Sheffield United'a 2-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nin son şampiyonu İspanyol temsilci Sevilla
    ile Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Bröndby Stadı'nda karşılaştı.

    İşte maçın geniş özeti

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sevilla karşısında ilk 11'de Volkan Demirel, Bekir İrtegün, Mehmet Topal, Moussa Sow, Pierre Webo, Diego Ribas, Raul Meireles, Emre Belözoğlu, Bruno Alves, Gökhan Gönül ve Caner Erkin'e şans verdi.

    İspanyol temsilcisi ise Beto, Coke, Fredrico Fazio, Daniel Filipe Carrico, Alberto Moreno, Vitolo, Nicolas Pareja, Grzegorz Krychowaik, Denis Suarez, Aleix Vidal ve Iago Aspes ilk 11'i ile sahaya çıktı.

    Fenerbahçe maça daha etkili başlayan taraf oldu. Sevilla, ilerleyen dakikalarda geliştirdiği etkili ataklarla Fenerbahçe kalesinde gol tehlikesi yarattı. 30. dakikada Aleix Vidal, Fenerbahçeli oyuncuların hatalı pasında topu kaparak ceza sahasına yöneldi. Kaleci Volkan, son anda topu dışarı tokatlayarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    39. dakikada Sevilla golü Aleix Vidal'ın ayağından buldu. Vidal, ceza sahasının solundan önüne çıkarılan topu plase bir vuruşla gole çevirdi: 1-0

    51. dakikada Iago Aspes, Vidal'ın yerden pasında fırsatı kaçırmadı ve Sevilla'yı 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

    İki takımın futbolcuları arasında zaman zaman gergin anların yaşandığı maçta Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal sarı kart görürken Caner, uzatma dakikalarında ikili mücadeleye girdiği rakibine arkadan tekme atınca kırmızı kartla cezalandırıldı.

    Karşılaşma, Sevilla'nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    -Tribünler boş kaldı

    Karşılaşmayı çoğunluğu Fenerbahçe taraftarı yaklaşık 7 bin kişi izledi. Bir teknoloji mağazasının internet sitesinden ücretsiz dağıtılan biletlere rağmen tribünler boş kaldı.

    Danimarka ve Avrupa'nın başka ülkelerinden gelen Fenerbahçe taraftarı, maç öncesi başladıkları tezahüratlarla takımlarını destekledi. Ancak gelen goller ve kartlar taraftarın coşkusuna engel oldu.

    ManU - Real Madrid: 3-1 (Maç Özeti)

    Liverpool - Milan: 2-0 (Maç Özeti)

    Inter - Roma: 2-0 (Maç Özeti)

    Olympiakos - Manchester City 2-2 / Pen: 5-4 (Maç Özeti)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow