hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şike davası ertelendi!

    Şike davası ertelendi
    expand

    "Futbolda şike" davasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay'ca bozulan 31 sanıklı dava dosyalarının birleştirilmesine karar verildi. Duruşma 28 Nisan tarihine ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun ardından diğer sanıklar Abdullah Başak, Olgun Peker, Ahmet Çelebi ve başka suçtan tutuklu olduğu için bulunduğu cezaevinden video bağlantısıyla duruşmaya katılan Selim Kımıl, savunma yaptı.

    Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, bu dava dosyası ile Yargıtay'ın bozma hükmü verdiği 31 sanıklı dava dosyasının,
    aralarındaki hukuki ve fiili irtibat nedeniyle birleştirilmesini istedi. Bu talebe ilişkin beyanları alınan sanık avukatları, davaların hukuki durumlarının farklı olduğu gerekçesiyle dosyaların birleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

    Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, söz konusu dava dosyalarından birinde verilecek kararın diğer dosyayı etkileyecek mahiyette
    bağlantı bulunması sebebiyle Yıldırım'ın da yer aldığı 6 sanıklı dava dosyasının, 31 sanıklı bozma dava dosyasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.
    Dava dosyalarının birleştirilmesi kararının ardından Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanıklı davaya ilişkin duruşma sona ererken, 31 sanıklı
    bozma dava dosyasının duruşması başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    28 NİSAN'A ERTELENDİ

    "Şike Davası"nda, aralarında Mecnun Otyakmaz'ın da bulunduğu bazı sanıkların savunmalarının ardından, duruşma 28 Nisan tarihine ertelendi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile cezaları Yargıtay'ca bozulan 31 sanıklı dava dosyalarının birleştirilmesindan sonra, duruşmaya devam edildi.Davaların birleştirilmesinden önce, Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Olgun Peker, Ahmet Çelebi ve başka suçtan tutuklu olduğu için bulunduğu cezaevinden video-konferans bağlantısıyla duruşmaya katılan Selim Kımıl savunmalarını yapmıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin iki davanın birleştirilmesi yönünde verdiği ara karardan sonra, 31 sanıklı bozma davasının duruşmasına geçildi.  Aralarında  Mecnun Otyakmaz'ın da bulunduğu bazı sanıkların savunma yapmasının ardından, Mahkeme Heyeti duruşmayı 28 Nisan tarihine erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow