hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Slaven Bilic: İki ya da üç oyuncu istiyorum

    Slaven Bilic: İki ya da üç oyuncu istiyorum
    expand

    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, devre arası transfer döneminde takıma takviye yapılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyah-beyazlı takımın Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdüğü antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Slaven Bilic, adı transferde ön plana çıkan oyunculardan Ivo Pinto için, "Sadece iyi futbolcu olduğunu söyledim. Herhangi bir pazarlıktan ya da farklı şeyden bahsetmedim. Takip ettiğimiz oyunculardan biri ve o pozisyonlarda listede birkaç oyuncu var. Hatta 5-6 oyuncu var" dedi.

    Transfer çalışmalarında ne aşamada olunduğu sorusu üzerine Bilic, "Bununla ilgili soruyu yönetime sormanız lazım. Çünkü pazarlık aşamasında tamamen onlar sorumluluk almış durumdalar. Başkan ve ikinci başkan yürütüyor. Umarım transfer dönemi başlamadan bazı somut gelişmeler olacak" değerlendirmesinde bulundu.

    KitKat'ta olmayıp Lollipop'la yapabileceğiniz 16 şey

    Hırvat teknik adam, Ivo Pinto, Martin Linnes ve Pavel Kaderabek isimlerinin ön plana çıktığı ve hangisine daha sıcak baktığı şeklinde bir soruya, "Bu isimler de var, başka isimler de var. Hepsini sizinle paylaşamam. Kendi aramızda bunları oturup konuşacağız ve tartışacağız. Konu sadece benim isteklerime bağlı değil ve üç kriter var. Birincisi bizim oyuncuyla ilgili fikrimiz. İkincisi mali koşullar. Üçüncüsü de oyuncunun bizden beklentileri. Bunların üçünün gerçekleşmesi gerekiyor ki transfer olsun" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - "İki ya da üç oyuncu transferi, çok katkı sağlayacaktır"

    Ara transferde beş-altı oyuncu alacaklarını söyleyemeyeceğini aktaran Bilic, şöyle konuştu:

    "Ama iki iyi oyuncu bizim için çok iyi olur ve takıma katkı sağlar. Önceliğimiz sağ bek. Dar kadromuz var diyemem ama kabul etmek lazım, geniş bir kadromuz da yok. Belki üç oyuncu da olabilir. Listede birkaç oyuncu var. Devrenin sonuna kadar 6 haftada 13 maç oynayacağız. Ondan sonra umarım UEFA Avrupa Ligi'nde ve Türkiye Kupası'nda da devam edeceğiz. Yapacağımız maç sayısı oldukça yüksek. İki ya da üç oyuncu transferi, çok katkı sağlayacaktır."

    Logoların gizli anlamları

    Transferde önceliklerinin orta saha ve savunma olduğunun altını çizen siyah beyazlı teknik adam, "Önceliğimiz ofansif oyuncular değil. Ondan ziyade orta saha ve savunma oyuncuları önceliğimiz. Ofansif oyunculardan oldukça memnunum. İyi performans sergiliyorlar ama bir fırsat olursa değerlendirmek isteriz. Özellikle Türk oyuncularla ilgili böyle bir fırsat olursa, olasılık gündeme gelirse, değerlendirebiliriz" ifadelerini kullandı. 

    - "Rotasyonla ilgili çok dikkatli olmalıyız"

    Ligdeki Kasımpaşa maçında nasıl bir kadro tercihi yapacağı sorulan Bilic, önlerindeki 6 haftalık süreçte girecekleri yoğun maç trafiğine dikkati çekerek, rotasyonda dikkatli olmaları gerektiğini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyada en çok konuşulan takım Galatasaray

    Mevcut durumda çok sayıda seçenekleri var gibi göründüğünü aktaran Bilic, "Bu deneyimi yaşadık. Sakatlıklar ve cezalı oyuncular oldu. Gökhan Töre'yi, Olcay Şahan'ı kullanamadık. Uğur Boral sakatlandı, Veli Kavlak'ı kullanamadığımız durumlar oldu. Maç sayısı bu kadar yoğunken dikkatli olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

    Pazar gününden başlayıp, 13 Ocak'ta bitecek 6 haftalık ilk yarı maç takviminde, 13 tane karşılaşma oynayacaklarını vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, "İngiltere'den bile daha zorlu bir durum. Hatta hiçbir yerde böyle değil. Gerçekten normal bir durum değil. Oyuncularımız da bu kadar yoğun bir maç takviminde oynamaya alışık değiller. O yüzden rotasyonla ilgili çok dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

    Gangnam Style öldü! Yaşasın "Chick Chick"

    - "Türk Milli Takımı'nda yaşananlar beni de üzüyor"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Slaven Bilic, A Milli Takım'ın son oynadığı Kazakistan maçında yaşananlar hatırlatılarak, "Fatih Terim'in yerinde olsanız ne yapardınız" şeklindeki bir soru üzerine, şunları söyledi:

    "Aslında bunlara odaklanıyor değilim. Önümüzde devre sonuna kadar 13 tane maç var ve yoğun bir takvime giriyoruz. Bunlara pek kafa yormuyorum. Şunu söyleyebilirim; Türk Milli Takımı'nın böyle şeyler yaşıyor olması gerçekten üzücü. Beni de üzüyor ve hayal kırıklığına uğratıyor. Çünkü yazık oluyor. Takım zaten yeteri kadar zor bir dönemden geçiyor. Birliktelik göstermeleri gereken bir noktada böyle şeyler yaşamaları çok can sıkıcı. Bir taraftan da şu var hem bireylerde hem de takımlarda karakteri, zor durumlar yaşanırken görürsünüz. O büyük karakteri koymaları gereken bir durumda, böyle şeyler yaşıyor olmaları, onlar açısından da bizim açımızdan da can sıkıcı."

    Tüm zamanların en iyi 50 oyunu

    - "İstanbul dışına çıkmaya sıcak bakmıyorum"

    Bilic, yaşadıkları stat sorunu nedeniyle maçlarını İstanbul dışında yapma fikrine sıcak bakmadığını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuyla ilgili görüşünü, milli maç arasında yaptıkları toplantıda, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yöneticiler Ahmet Nur Çebi ile Mete Vardar'a söylediğini dile getiren Hırvat teknik adam, "Biz bir İstanbul kulübüyüz ve İstanbul'da kalmalıyız. İstanbul dışına çıkmaya sıcak bakmıyorum. İstanbul'da yerleşik bir kulübüz ve zaten yoğun bir takvime giriyoruz. Yeterince seyahat edeceğiz. Üzerine seyahat eklemenin de pek doğru olmadığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

    Bilic, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın, sakala karşı olduğuyla ilgili kendisini de örnek göstererek açıklamada bulunduğunun aktarılması üzerine ise bu konuda konuşmayacağını söyledi.

    Whatsapp'a Türkçe isim önerileri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow