hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Somaspor 3. Lige

    Somaspor 3. Lige
    expand

    Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasının ardından tüm Türkiye yardım için seferber olurken, ilçeye bir destek de Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticisi Sinan Vardar'dan geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşanan facianın ardından Bölgesel Amatör Ligi 8. Grup'ta mücadele eden Somaspor'un 3. Lig'e alınmasını talep eden Vardar, kulübün daha iyi yerlere gelmesi için girişimlerine başladı.

    Bu amaçla 31 Mayıs Cumartesi günü Soma Belediye Başkanı ve bazı milletvekilleri ile görüşmelerde bulunacak Sinan Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "15-20 gün önce Somaspor'un 3. Lig'e alınmasını söylemiştim. Bu konuda milletvekilleriyle de görüştük. Cumartesi günü belediye başkanı ve milletvekilleri ile randevumuz var. Somaspor'u anonim şirket yapıp bünyemize almayı planlıyoruz" diye konuştu.

    Yapacakları görüşmelere göre hareket edeceklerini anlatan Vardar, "O bölgede birkaç takım daha var. Bu kulüpleri Somaspor ile bir araya getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

    Vardar, profesyonel ligdeki bazı kulüplerle isim hakkı konusunda görüştüklerini, bundan bir sonuç alamamaları halinde Somaspor'un Bölgesel Amatör Lig'de devam edebileceğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - "Sosyal yaşama da destek vermek istiyoruz"

    Sinan Vardar, maden felaketiyle karşı karşıya kalan Soma'ya sadece spor alanında değil sosyal yaşamda da şirket olarak destek vermek istediklerini dile getirdi.

    Desteklerinin futbolla ilgili olmadığını vurgulayan Vardar, "Sosyal gelişmelerle ilgili çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Tesisleşmeye destek vermeyi amaçlıyoruz. On bin kişilik bir stat projesi çizdirdik. Atletizmin yanı sıra diğer branşlarda, ayrıca eğitim konusunda destek olacağız. Bu konuda çok kararlıyız. Soma, Türkiye'ye örnek olacak" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow