hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleyman Seba anıldı

    Süleyman Seba anıldı
    expand

    Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı merhum Süleyman Seba için vefatının birinci yılında, Şairler Parkı'ndaki heykelinin önünde anma töreni yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman Seba Caddesi'ndeki Şairler Parkı'nda bulunan Süleyman Seba heykeli önünde düzenlenen törene Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, siyah-beyazlı yöneticiler, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenörler Tamer Tuna ve Mehmet Kulaksızoğlu, futbolcular Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal'ın yanı sıra, Beşiktaş Kulübü'nün çeşitli branşlarındaki altyapı sporcuları, kulüp çalışanları ile siyah-beyazlı taraftarlar katıldı.  

    Heykelinin önünde bir konuşma yapan Fikret Orman, Süleyman Seba'nın hem Türk sporu hem de siyah-beyazlı camia için çok önemli birisi olduğunu belirterek, "Allah gani gani rahmet eylesin. Çok anılarımız var. Beşiktaş'a çok güzel hizmetlerde bulundu" dedi.

    Süleyman Seba anıldı

    "İnşallah onları utandırmadan Beşiktaş'a hizmet etme şansına sahip olabiliriz" diyen Orman, şunları söyledi:

    "Tekrar Türkiye'nin, spor aleminin, Beşiktaş camiasının başı sağolsun. İnşallah, yeni nesiller onlara layık olabiliriz. Allah gani gani rahmet eylesin Süleyman ağabeyimize."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Heykelin önündeki anı defterine Seba'yla ilgili düşüncelerini yazan ve bunu basın mensuplarıyla paylaşan Murat Hazinedar ise, "Sadece kulübüyle değil, Beşiktaşımızın da semtimizin son döneminin en önemli simgesi, benim de doğduğum mahalle olan Vişnezade'nin de simgesi olan sayın Süleyman Seba'yı vefatının birinci yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. Beşiktaş aşkı ile onun izindeyiz" ifadelerini kullandı.

    Beşiktaş Futbol Takımı'nın kaptanı Tolga Zengin de siyah-beyazlı ekip adına anı defterine Seba'yla ilgili düşüncelerini yazdı.

    Bu arada anma töreninde Fenerbahçe ve Eskişehirspor formalı taraftarların da yer alması dikkati çekti.

    Anma törenine katılanlar, Kartallar Beşiktaş Motosiklet Kulübü Derneği üyeleri eşliğinde Şairler Parkı önünden Süleyman Seba'nın Feriköy Mezarlığı'ndaki kabrine doğru hareket etti.

    Şenol Güneş'ten Ozan Tufan tepkisi!

    Kabri başında da anıldı

    Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı merhum Süleyman Seba, vefatının birinci yıl dönümünde kabri başında anıldı.

    Seba'nın Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anmaya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, FIFA İcra Kurulu ve UEFA Şeref Üyesi Şenes Erzik, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, siyah-beyazlı yöneticiler, kurul başkanları, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenörler Tamer Tuna ve Mehmet Kulaksızoğlu, futbolcular Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal, Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden Serdal Adalı, çeşitli branşlardaki altyapı oyuncuları, kulüp personeli, divan ve kongre üyeleri, siyah-beyazlı taraftarlar ile Seba'nın yakınları katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Duaların okunmasının ardından Fikret Orman, Kartallar Beşiktaş Motosiklet Kulübü Derneği üyeleri tarafından Seba'nın memleketi Sakarya'dan getirilen toprağı, mezarın üzerine serpti. 

    Anmanın ardından basın mensuplarına kısa açıklamada bulunan Fikret Orman, "Süleyman ağabeyle ilgili çok söylenecek şey var, ama herkesin bildiği şeyler. Allah bizi ona mahcup etmesin. Beşiktaş da onların üzerine koyduğu taşlarla dünyanın en büyük kulüplerinden biri olsun" dedi.
    Şenes Erzik ise Süleyman Seba'nın "ağabey" lakabını en çok hak etmiş insanlardan birisi olduğunu belirterek, "Bir tarihte bir büyüğüm, sıkıntılı bir dönemimde üzerinde 'şerefel mekan bil mekin' yazan bir tablo hediye etmişti. Bir yerin şerefi orada oturanladır. Benden çok Süleyman ağabeye layık bir tasvir. Dolayısıyla Süleyman ağabeyin yanına geldiğimiz her zaman, aynı heyecanla geliyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seba'ya Allah'tah rahmet dileyen Erzik, "Nur içinde yatsın. Eski günlerde karşılıklı birbirimize gösterdiğimiz dostluğu, aynen hissediyorum. Nice yıllar beraber olduk. Böyle insan az yetişti. Maalesef her fani gibi o da bizi terk etti gitti. Biz de gideceğiz bir gün. Gençler arasından nice Süleyman ağabeyler yetişsin. Tek temennim o" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow