hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süper Lig hakem raporu

    Süper Lig hakem raporu
    expand

    Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunda en fazla görev alan hakem, 24 maçla Cüneyt Çakır oldu. Hakan Ceylan, Hüseyin Sabancı ve Kutluhan Bilgiç ise sadece birer maç yönetebildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2013-2014 sezonunda oynanan 306 maçta 27 hakeme görev verdi. Süper Lig'deki 34 haftalık süreçte düdük çalan hakemler, toplam bin 331 sarı, 95 de kırmızı kart gösterdi.

    MHK tarafından 24 maça atanan FIFA kokartlı Çakır, sezonu en fazla görev verilen hakem olarak tamamladı.

    Brezilya'nın evsahipliğinde gerçekleştirilecek 2014 Dünya Kupası'na da davet edilen Çakır'ı, 20 maça çıkan Fırat Aydınus izledi.

    Halis Özkahya 19, İlker Meral 18, Bülent Yıldırım, Tolga Özkalfa ve Yunus Yıldırım 17'şer maça atanarak, ligde en fazla görev verilen hakemler arasında yer aldı.

    Sezonun en az tercih edilen hakemleri ise birer kezle Hakan Ceylan, Hüseyin Sabancı ve Kutluhan Bilgiç oldu.

    "Süper Lig hakemi" kategorisinde bulunan Erkan Engin, Ferhat Kestanlıoğlu, Koray Gençerler, Murat Türker, Mustafa Aydın, Onur Karabaş, Özgüç Türkalp, Serkan Tokat, Yaşar Kemal Uğurlu, Murat Özcan, Alper Ulusoy, Özkan Çeliker, Abdulkadir Bitigen ve Bülent Birincioğlu ise 2013-2014 sezonunda MHK tarafından tercih edilmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Derbi maçlar

    MHK, derbi maçlarda Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım ve Halis Özkahya'ya şans verdi.

    Kurul, ilk yarıdaki olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Fırat Aydınus, ezeli Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinde Bülent Yıldırım, 2013 yılının son derbisi olan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında da Cüneyt Çakır'ı görevlendirdi. 

    İkinci devrede ise Galatasaray-Beşiktaş derbisinde Cüneyt Çakır, Galatasaray-Fenerbahçe maçında Bülent Yıldırım, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan sezonun son derbi mücadelesinde de Halis Özkahya düdük çaldı.

     - Kart raporu

    En çok sarı kart gösteren hakem Cüneyt Çakır oldu. Çakır, atandığı 24 maçta 90 kez sarı kartına başvurdu. Halis Özkahya 87, Bülent Yıldırım ve Tolga Özkalfa da 83'er kez sarı kart çıkararak Çakır'ı takip etti.

    En fazla kırmızı kartına yönelen hakem listesinin ilk sırasında Tolga Özkalfa yer aldı. Özkalfa 10, Barış Şimşek ile Halis Özkahya 9'ar, Fırat Aydınus 8 ve Süleyman Abay da 7 futbolcuyu kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

    Bu sezon 15 maça çıkan Musatafa Kamil Abitoğlu, kırmızı kartına başvurmazken, 17 karşılaşmada görev alan Yunus Yıldırım ise sadece bir kez kırmızı kartına yöneldi.

    Hakemler arasında toplamda en fazla kartı ise Halis Özkahya çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özkahya, görev aldığı 19 müsabakada 87'si sarı, 9'u da da kırmızı olmak üzere 96 kart gösterdi.

    - Penaltı raporu

    Cüneyt Çakır yönettiği 24 maçta 11 kez penaltı noktasını göstererek, bu alanda ilk sırayı aldı.

    Bülent Yıldırım ve İlker Meral 9'ar kez penaltı kararı verirken, Fırat Aydınus, Halis Özkahya ile Tolga Özkalfa da 6'şar kez beyaz noktaya hareketlendi.

    Bu sezon 17 maça atanan Yunus Yıldırım ise bir kez penaltı düdüğü çaldı.

    Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunda görev alan hakemler ve istatistikleri şöyle:

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow