hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süper Lig'in gol krali Aatif

    Süper Ligin gol krali Aatif
    expand

    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe, 2013-2014 sezonunu gol kralı olarak tamamlayarak kariyerinin en başarılı dönemini geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe, 2013-2014 sezonunu gol kralı olarak tamamlayarak kariyerinin en başarılı dönemini geçirdi.

    Profesyonel futbolculuk kariyerine 2005 yılında Fransa'nın Racing Paris ekibinde başlayan Chahechouhe, bugüne dek formasını giydiği 7 takım içerisinde en başarılı performansını Sivasspor'da sergiledi.

    Racing Paris, Sedan, Sannois Saint-Gratien, Noisy-le-Sec, Nancy ve Chernomorets Burgas takımlarında 7 sezonda sadece 47 maçta forma giyen ve rakip fileleri 15 kez havalandıran Chahechouhe, iki sezondur formasını giydiği Sivasspor'da ise kariyerinin zirvesine çıktı.

    Kırmızı-beyazlı forma altında geçen sezon 28 lig maçında 6 kez gol sevinci yaşayan Chahechouhe, bu sezon ise 34 maçta 17 gole imza atarak ligde gol krallığı unvanını elde etti.

    Süper Lig'de 9. sezonunu geride bırakan Sivasspor'un tarihinde ilki gerçekleştiren Chahechouhe, orta saha oyuncusu olmasına rağmen, gol krallığı yarışında Burak Yılmaz, Oscar Scarione, Moussa Sow, Cenk Tosun, Hugo Almeida, Paulo Henrique, Emmanuel Emenike, Didier Drogba, Pierre Webo gibi forvetleri geride bırakmayı başardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yiğidolar'ın UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmesinde büyük pay sahibi olan Chahechouhe, ligde kaydettiği 17 golün 4'ünü penaltıdan attı.

    Chahechouhe, gollerinin 14'ünü maçların ikinci yarısında atarak ilginç bir istatistiğe de imza attı.

    - "3 büyükler"i de boş geçmedi

    Ligde 12 takıma karşı gol sevinci yaşayan Fas asıllı oyuncu Chahechouhe, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Elazığspor, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor'un filelerini ikişer kez havalandırdı.

    Akhisar Belediyespor, Medical Park Antalyaspor, Bursaspor ve Çaykur Rizespor'a karşı da birer kez gol sevinci yaşayan Chahechouhe, "3 büyükler" olarak bilinen Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı da boş geçmedi. 

    Sivasspor'daki ilk sezonunda 28 maçta 2 bin 221 dakika sahada kalan Chahechouhe, bu sezon ise 34 lig maçının tamamında 3 bin 40 dakika görev aldı.

    Gol kralı Aatif Chahechouhe'nun ligde geride kalan sezonda attığı 17 golün takımlara göre dağılımı ve dakikaları şöyle:

    Aatif'in golleri

    90+5 Ayak Sivasspor-Akhisar Belediyespor
    81 Ayak Sivasspor-Beşiktaş
    84 Penaltı Medical Park Antalyaspor-Sivasspor
    17 Ayak Sivasspor-Galatasaray
    51 Ayak Eskişehirspor-Sivasspor
    52 Kafa Sivasspor-Kayserispor
    61 Ayak Sivasspor-Kayserispor
    76 Penaltı Sivasspor-Çaykur Rizespor
    80 Ayak Sivasspor-Bursaspor
    34 Penaltı Gaziantepspor-Sivasspor
    78 Ayak Gaziantepspor-Sivasspor
    20 Kafa Sivasspor-Kayseri Erciyesspor
    75 Ayak Sivasspor-Kayseri Erciyesspor
    76 Ayak Elazığspor-Sivasspor
    89 Penaltı Elazığspor-Sivasspor
    72 Ayak Sivasspor-Eskişehirspor
    55 Ayak Fenerbahçe-Sivasspor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow