hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarih Yazıcı belgeseline yoğun ilgi

    Tarih Yazıcı belgeseline yoğun ilgi
    expand

    Eski Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için hazırlanan "Tarih Yazıcı" adlı belgeselin galası yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Tarih Yazıcı" belgeselinin fragmanı

    Bursaspor Kulübü'nün, geçen yıl 7 Mayıs'ta hayatını kaybeden başkanı İbrahim Yazıcı için ailesi tarafından "Tarih Yazıcı" adlı belgesel hazırlandı.

    Bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen galaya, İbrahim Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı, kardeşi Hayri Yazıcı, Bursaspor Kulübü Başkan Yardımcısı Rıdvan Şen, eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, eski teknik direktörler Ertuğrul Sağlam, Hikmet Karaman ile mevcut teknik direktör İrfan Buz, futbolcular ve taraftarlar katıldı.

    Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, İbrahim Yazıcı ile 4 sene birlikte çalıştıklarını, bu süre zarfında lig şampiyonluğu kazandıklarını, şampiyonlar liginde oynadıklarını, 4 sene üst üste Avrupa'ya gittiklerini, lig üçüncülüğü, kupa finali gibi başarılara imza attıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çok önemli başarılara imza attıklarını ve bu başarıların mimarının İbrahim Yazıcı olduğunu ifade eden Sağlam, "O sadece başarıya odaklanmadan, işin sosyal boyutunu da öne çıkartarak, kaybettiği zaman bile hep bizlere umut veren bir insandı. Bence yaşarken hak ettiği övgüyü alamadı. 4 sene onunla çalıştığım için çok mutluyum. Bizim hayatımızda çok özel bir yeri var. Türk futbolunda da daima özel bir yeri olacaktır" diye konuştu.

    Teknik direktör Hikmet Karaman ise İbrahim Yazıcı'nın inandığı davada sonuna kadar giden bir insan olduğunu ve mutlaka başarı hedeflediğini kaydetti. Kendilerini göreve getirirken Avrupa hedefini mutlaka istediğini açıklayan Karaman, "Belki daha büyük tarihler yazacaktı. Ülkemizde insanlar öldükten sonra kıymete biniyor. Şampiyon başkanımızın mekanı cennet olsun. Giderken bulunduğu makama çok büyük değer katarak gitti" ifadelerini kullandı.

    İbrahim Yazıcı'nın hayatı ve Bursaspor'un şampiyonluğunun anlatıldığı, Eray Ant, Selim Bayraktar ve Can Bayraktar'ın yönetmenliğini yaptığı 95 dakikalık belgeselde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Yazıcı hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

    Belgeselde, Bursaspor'un şampiyonluğu kazandığı dönemdeki teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile Hikmet Karaman dahil olmak üzere 56 kişinin görüşlerine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow