hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor Halilhodzic'i kupa bitince açıklayacak

    Trabzonspor Halilhodzici kupa bitince açıklayacak
    expand

    Trabzonspor'da yeni sezon öncesi takımı kimin çalıştıracağı büyük oranda kesinleşti. Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic ile anlaşmaya vardığı öğrenilen bordo-mavili takımın, resmi açıklamayı Dünya Kupası sonrası yapacağı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor Kulübü CEO'su Burak Gürdal bugün düzenlediği basın toplantısında yine isim vermedi, "Teknik direktörümüz şu anda Dünya Kupası'nda takımın başında görev yapıyor" dedi.

    Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun, gelecek sezon takımın başına getirmeyi planladığı yabancı teknik adamı büyük oranda kesinleştirdi. Bordo mavili kulübün, ismi sık sık kulüple anılan ancak bu konuda resmi bir açıklama yapılmayan Vahid Halilhodzic ile görüşerek büyük oranda anlaşmaya vardığı, hatta transfer listesinin dahi Boşnak teknik adamdan alındığı öğrenildi. Geçmişte Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yöneticilik yaptığı dönemde Trabzonspor'da çalışan Halilhodzic'in, Cezayir Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda mücadele ettikten sonra 13 Temmuz'da kendi teknik ekibiyle birlikte Trabzon'a geleceği öğrenildi. Trabzonspor Kulübü CEO'su Burak Gürdal, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, yeni sezonda çalışacakları teknik adamın şu anda Dünya Kupası'nda takımın başında görev yaptığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZÜN ŞUAN DA DÜNYA KUPASINDA GÖREVİ OLMASI NEDENİYLE AÇIKLAMAYI YAPAMIYORUZ"

    Gürdal, gelecek sezon iddialı bir kadro oluşturmak için çalıştıklarını belirterek, "Son dönemde transfere yoğunlaştık. Trabzonspor'un yaptığı transferler ortadadır. Bundan sonra yapacağımız transferlerde büyük oranda belli. Trabzonspor kulübü tüm transferlerini bir plan doğrultusunda ve önümüzdeki sene birlikte çalışacağı teknik direktörü ile belli bir süredir yürütmekte. Teknik direktörümüzü şu an için ismen açıklayamıyoruz. Dünya kupasında görevi olması yüzünden bu açıklamayı yapamıyoruz. Ama kendisi, ekibi, şartları, çalışma koşulları, çalışma programları, kampın ne zaman başlayacağı, hangi futbolcuların bu kadroda yer alacağız, hangi pozisyonlara transfer yapılması gerektiği çok uzun süredir üzerinde düşünülüp tartışılmış ve karar vermiş konular. Dolayısı ile Trabzonspor, bu doğrultuda transfer hamlesi yapmakta" dedi.

    "HAMİ MANDIRALIYA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

    Gürdal, geçtiğimiz sezon başarılı bir ikinci yarı geçirdiklerini de vurgulayarak, şöyle konuştu:
    "Mustafa Reşit Akçay iyi işler yaptı, Hami Mandıralıda bunu tamamladı. Önümüzdeki sene hedefimiz biraz daha yarışmacı bir şekilde hedefimizi yukarı taşımak. Hami hocaya birçok kez teşekkür ettik. Ben bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Şu anda yeni gelecek olan teknik direktörümüzle programımızı bu kadar rahat yapıyorsak bunda Hami Mandıralının çok büyük emeği var. Takımımızı dördüncü olarak Avrupa kupalarına katılması onun sayesinde oldu. Mandıralı'dan yönetim memnundu. Ancak önümüzdeki sezonki tercihimizi yabancı bir teknik direktör'den yana kullandık. Bundan sonra ki gelişmelerin nasıl olacağını, Hami Mandıralının kulüp bünyesinde kulüp içerisinde veya görevlendirmesinde hangi pozisyonlarda olacağını beraber göreceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BAZI OYUNCULARIN TRABZON'U MUTLULUK İLE KABUL ETMELERİ KOLAY OLMUYOR"

    Gürdal, uçak vaatler vermek istemediklerini de ifade ederek, "Her mevkide alternatifli bir listemiz hazır. Transferler gerçek imzalar atılana kadar alınmış olmuyor. Bazı oyuncuların Trabzon'u mutluluk ile kabul etmeleri çok kolay olmuyor. Kimi zaman kulüple, kimi zaman ise menajerler açısından zorluk yaşıyoruz. Bizim bu süreçteki tercihimiz mümkün olduğunca isimleri dışarı sızdırmadan yapmak. Borsaya açıklama yaparak bilgilendirmek istiyoruz. Bazı noktalarda ketum davranıyoruz. Bugüne kadar bitirdik dediğiniz bazı transferler son anda yaşanan sorunlar nedeniyle olmadı" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZLE KONUŞARAK BAZI OYUNCULARA İZİN VERMEK ZORUNDA KALABİLİRİZ"

    Her futbolcuya gelen teklifin değerlendirilebileceğini de ifade eden Gürdal, şu ifadeleri kullandı:
    "Birçok oyuncumuza gelen transfer teklifleri var. Kadromuzda kimler gidecek kimler kalacak, bunlar aslında bizim kafamızda şekilli. Geçen sene bazı oyuncularımız üstün performans gösterdi. Bazı oyuncularımız bu performansı göstermeselerde ne kadar performans verebilecekleri gösterdiler. Oyuncularımıza yönelik ciddi talepler var. Takdir edersiniz ki bir kulüp iyi teklif geldiği, bu teklif iyice olgunlaştığı ve yerine bir oyuncu hazırladığında bu teklifleri kabul ediyor. Bizim de hareket sahamız bu noktada olacak. Kulübün menfaatine bir teklif geldiğinde yabancı, Türk ve genç oyuncularımız için bunları değerlendirmeye alacağız. Çok teklif geliyor oyuncularımıza. Bazıları düşük oluyor. Bazıları tatminkar oluyor. Teknik direktörümüzle konuşarak bazı oyunculara izin vermek zorunda kalabiliriz. Bunlar içinde özellikle yabancı oyuncular var. Colman ve Henrique'ye Türkiye içinden ve Türkiye dışından talepler var. Ama bunların belli seviyenin altında kalması kabul etmemizi zorlaştıracak. Uygun teklif olduğunda onlarında mutlu olacağı şekilde yollar ayrılabilir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ 13 TEMMUZ'DA TRABZON'A GELECEK"

    Yeni anlaştıkları teknik direktörün Türkiye'ye 13 Temmuz'da geleceğini de vurgulayan Gürdal, "Hocamız 14 Temmuz' da kendi ekibi ile bir toplantı düzenleyecek. Takım kadrosu 15 Temmuz'da bir araya gelecek. 19 Temmuz'da da kamp için hareket edeceğiz. 19 Temmuz'da ki kamp yerimiz, Almanya yakınlarında, Avusturya sınırına yakın bir yer olacak. Tarihler çok net. Orada 3 hazırlık maçı oynayacağız. Lig öncesi UEFA grupları için iki maç oynayacağız. 1 maçta yabancı bir takım ile Trabzon'da yapacağız. Bu sezon açılış maçı olabilir. Bizim amacımız 14 Temmuz'da takım bir araya geldiğinde takımın yabancılarının ve yerli oyuncuların önemli ölçüde şekillenmiş olmasıdır. Yabancı oyuncularla ilgili Türkiye'deki kısıtlama daraldı. Bizim kontenjanımızın müsaade ettiği doğrultuda yabancı oyuncuları kadromuza katmayı planlıyoruz. Bunun için görüştüğümüz, planladığımız belli bir doğrultuda olgunlaştırdığımız çeşitli kontratlarda var" ifadeleri kullandı.
    Gürdal, takımın 26 veya 27 kişiden oluşacağını ve yaş ortalamışının da 26'nın altında olacağını sözlerine ekledi.

    "OLCAN KONUSUNDA ÇOK CİDDİ TEKLİF SIKIŞTIRMASI OLDUĞUNU SÖYLEMEK ZORUNDAYIM"

    Gürdal, ismi sık sık transfer dedikodularına karışan Olcan Adın ile ilgili olarak da şöyle konuştu:
    "Olcan geçen sene bizim takımımızda en yüksek performansı gösteren oyuncularımızdan biri. Tabi haliyle Olcan'a ciddi teklifler var. Türkiye'den ve yurt dışından büyük kulüplerden teklifler geliyor. Olcan kolayca feda edilecek oyuncu değil. Kulüp menfaati için olabilecek teklifler gelirse, bunu yönetim kuruluna iletip başkanımıza sunacağım. Yönetim kurulundan böyle bir teklif gelene kadar Olcan'ı bırakma kararı ve lüksümüz yok. Ama çok ciddi teklif sıkıştırması olduğunu söylemek zorundayım."

    "HAMİ MANDIRALIYA YABANCI BİR TEKNİK ADAMLA ÇALIŞACAĞIMIZI BİLDİRDİK"

    Gürdal, teknik sorumlu Hami Mandıralı'ya yabancı bir teknik adam ile çalışacaklarını bildirdiklerini de ifade ederek, "Hami Mandıralı ile lig bitiminde bir toplantı yaptık. Onun bu mevcut takım kadrosu içerisindeki görüşlerini aldık. Zaten önümüzdeki sezon takımı oluşturmadaki temel prensibimiz buydu. Hami Mandıralı ve ekibinin Türkiye'de alınacak ve kadroya katılacak oyuncular için görüşlerini aldık. Bunların tamamına uyduğumuz söylenemez. Özellikle finansal yeterlilik ve imkanlar dolayısıyla. Daha sonraki süreç çok hızlı gelişti. Çeşitli antrenörlerle bu dönemde görüştük ancak çalışacağımız kişinin nihayetlenmesi son dönem gerçekleşti. Bu gerçekleşir gerçekleşmez Hami Mandıralıyı arayıp bildirdim. Başka bir antrenörün adı geçmişti aslında. Mandıralı bu antrenör ile çalışabileceğini ve yardımcılığını yapacağını, başkana özel görüşmesinde iletti. Futbol çok dinamik ve çok hızlı değişiyor! dedi.

    "HAMİ MANDIRALININ BU KULÜPTE HER ZAMAN GELECEĞİ VARDIR"

    Gürdal, Hami Mandıralı'yla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:

    "Mevcut durumda çalışacağımız kişinin ismi belli. Daha yeni imzalar atıldı ve bilgiler verildi. Bu netleşir netleşmez Hami hocaya bildirdim. Hocamız kendi ekibi ile geliyor. Bu ekibin içinde Hami hocanın olup olmayacağı önümüzde kısa dönemde netleşecek. Biz Hami hocanın bu kulüp içinde olmasını her zaman istiyoruz. Hami hocanın bu kulüpte her zaman geleceği var. Ama kendi kararları da çok önemlidir. Hocamızın gelecek kararları da çok önemli. Bu konuda ki netleşme çok kısa sürede olacak. Ben bu aşamalarda ki her netleşmeyi bildirmek zorundayım. Hocamız kendi teknik ekibi ile geliyor. Yardımcı hocası, kaleci antrenörü, kondisyoneri ve ikinci bir kondisyoneri var. Hocamızın, Hami hocayla ilgili olarak nasıl bir karar vereceğini bugün için bilemiyorum. Ama bu karar yetmiyor. Hami hocanın da bu pozisyonların dolu olduğu bir yerde yer alıp almayacağını ben söyleyemem. Bu konuda Hami hocanın kararını sormak lazım. O da kısa bir zamanda netleşecektir. Ama bir gerçek var ki önümüzde ki sene Trabzonspor yabancı bir hoca ile çalışacak ve o da kendi ekibiyle gelecek."
    "COLMAN VE HENRİQUE'YE GELEN TEKLİFLER İYİ"

    Gürdal, takımdaki yabancı oyuncuların geleceğiyle ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:
    "Colman ve Henrique'ye gelen teklifler iyi. Bamba'ya da iyi teklifler var. Bamba, Dünya kupasında oynayacak. Ama Bamba'nın önümüzde ki sezon kadroda olmayacağını söyleyebilirim. Janko için biraz zorlanıyoruz. Janko son dönemde kadroya giremedi, o yüzden durumunun netleşmediği için bir şey söyleyemiyorum. Janko'nun önümüzdeki sene kadroda olmamasını düşünüyoruz. Ama şartların ne getireceği noktasında bir şey söyleyemem. Malouda ise son dönemde takımdan ayrılmak istedi. Ama henüz 1 senelik kontratı var. Dolayısı ile bu 1 ayın ne getireceğini bilemem. Kendisi ayrılmak isterse izin vermekten başka bir çaremiz olmaz. Celustka ise Sunderland' da iyi bir ilk yarı geçirdi. İkinci yarı hocası ile sıkıntıları olduğu için yer bulamadı. Bir opsiyonu vardı fakat kulübü bunu gerçekleştirmedi. Celustka'nın İngiliz Premier liginde taliplileri var. Dolayısı ile biz bu taliplilerden cevap geldiği noktada izin vermeyi düşünüyoruz. Hocamızın kondisyona dayalı, çalışmaya dayalı bir metodu var. Genç, çok çalışan, disiplinli bir ekip olacağı yönünde öngörüde bulunabiliriz. Hocamızın çok beğendiği yabancı oyuncular ise Bosingwa ve Bourceanu. Bourceanu konusunda oldukça olumlu izlenimlere sahip.

    "SADRİ ŞENER DÖREMİNDE BORSA DA BAŞARILI BİR OPERASYON YAPILDI"

    Gürdal, geçmişte kulüpte müdür olarak görev yaptığı dönemde yapılan borsaya açılma ve 100 bin üye kampanyalarının da kulübün geleceği açısından çok önemli projeler olduğunu söyledi. Gürdal, eski başkan Sadri Şener döneminde çok başarılı bir operasyon yapılarak kulüp şirketlerinin birleştirildiğini de ifade ederek, "Ama ben başkanlar arasında bu tartışmalara dahil olmayayım. Borsa yapılaşmasının günün şatlarına göre doğru bir karar olduğu kanısındayım" dedi.

    "YERLİ OYUNCULARIN ÜCRETLERİ ÇOK ARTIŞ GÖSTERDİ"

    Gürdal, Elazığspor'dan transfer edilen Deniz ve Serdar'ın çok istedikleri iki oyuncu olduğunu vurgulayarak, "Türkiye birçok kulüp transfer peşinde ve yerli oyuncuların fiyatları hem ücret bazında hem de bonservis bazında çok artış gösterdi. Deniz ve Serdar bizim istediğimiz oyunculardı. Bu değerlerden daha ucuza bitirmemiz mümkün olmadı. Hali hazırda bizim görüştüğümüz çok değerli oyuncular var. Yine aynı sebeple belli parayı daha fazla vererek onları bitirmek mümkün. Altınordu'da ki oyuncu Gökhan Karadeniz, ciddi referansları olan herkesin izlediği birçok kulübün peşinde olan oyuncuydu. Bu oyuncunun mevcut düzeyin çok üstünde olduğu bilgisi var. Ne yazık ki bu oyuncuyu bu rakamların altında bitirmek mümkün olmadı. Ancak size şunu temin edebilirim; bu rakamlar doğruldan kulüplere ödeniyor. Her hangi bir başka bir yere gitmiyor. Geçmişte bunlarda yaşandı. Gökhan dün KAP'a bildirildi. Ama henüz sonuçlanmadı. Çünkü aynı pazarlığın yan unsunları devam ediyor. Belki de yarın vazgeçtiğimizi okuyabilirsiniz. Ama umuyorum, sonuçlandıracağız. İstediğimiz bir oyuncu" dedi.

    "MUSTAFA REŞİT AKÇAY DÖNEMİNDE HER HANGİ BİR TEKNİK DİREKTÖR İLE GÖRÜŞÜLMEDİ"

    Gürdal, Mustafa Akçay görevdeyken hiçbir teknik adam ile görüşme yapmadıklarını da ifade ederek, "Biz teknik direktörümüzle Avrupa maçlarını seyrettik derken kasetten seyrettik. Canlı izlemedik. Mustafa Akçay bizim hiç hazırlığımız olmadığı dönemde istifa etti. O dönemde Vahid hoca ile görüşmemiştik. Bu çok sürküle edildi. Bundan rahatsız olduk. Biz o dönem geçince 4 antrenörle başkanın da görevlendirmesi doğrultusunda görüşme yaptık. Bu çalışmalara aslında Ocak ayında başladık. Hiçbir geçerliliği, hiçbir anlaşması olmayan görüşmelerdi. Çünkü Hami hoca ile devam edip etmeyeceğimiz sene sonunda yönetim kurulu kararı ile belli oldu. Mustafa hoca döneminde her hangi bir hoca ile görüşülmedi. Bu çok speküle edildiği için ismen verdim. Mustafa hoca ayrıldıktan sonra bu tip durumların yaşanabileceği burada bir yedeklenme yapılması gerektiği ihtiyacı ortaya çıktı. Ve bu sebeple mevcut hoca görüşmeleri yürütüldü" dedi.

    "MALOUDA İLE HALİLHODZİC BİR ARAYA GELMEDİ"

    Gürdal, Malouda ve Halilhodzic'in hiçbir araya gelmediğini de vurgulayarak, "Ama bir birlerini tanıdıklarını düşünüyorum. Tabi bu konuda görüşler alındı. Malouda çok değerli bir oyuncumuz. Durumu hakkında bilgi verildi. Hami hocanın görüşleri de bizim için çok önemli. Bunlarla bir değerlendirme yapıldı ama bir araya gelmedi" diye konuştu. Burak Gürdal'ın Malouda'yla ilgili konuşurken, Vahid Halilhodzic'in ismini ağzından kaçırması da dikkat çekti.

    "LUCESCU BİZE NET CEVAP VERMEDİĞİ İÇİN KAPATMAK ZORUNDA KALDIK"

    Gürdal, ismi Galatasaray ile anılan Mircea Lucescu ile de teknik direktörlük için bir görüşme yaptıklarını ifade ederek, "Lucescu bizim temas kurduğumuz hocalardan biriydi. Belli bir noktaya kadar geldiğimizi düşündük. Ama yurt dışında kontratı olduğunu bize ifade etti ki hala bu kontratı sürüyor. Bizim karar vermemiz gerektiği süre içerisinde bize net cevap verilmediği için kapatmak zorunda kaldık. Ancak alternatiflerden biri oydu. Bugün için Türkiye'ye gelir mi bilemiyorum. Sözünün doğrultusunda kontratını bitirir mi zaman gösterecek. Futbol çok dinamik bir sektör. Yarın belki bir başka kulüpte Lucescu'yu görebiliriz" dedi.

    "MUSTAFA YUMLU'YU MUTLU ETMEMİZ LAZIM"

    Gürdal, takımda en az kazanan oyunculardan biri olan Mustafa Yumlu'ya gerekli iyileştirmeyi yapacaklarını da ifade ederek, "Kontratı biten veya ücret bazında sıkıntı yaratacak bir kontratımız yok. Sadece bu konuda Mustafa Yumlu var. Mustafa bizim öz kardeşimiz. Trabzon'dan yetişme. Onu mutlu etmemiz lazım. Geçen sene çok iyi performans gösterdi. Ben daha iyi performans göstereceğine inanıyorum. Bu sebeple zaten hak ettiği kontrat kendisine verilecek. Ama mevcut bir kontrat olduğu zaman bunu çok çok yüksek seviyelere çıkarmak bizim açımızdan mümkün değil. O yüzden mutlaka iyileştirme yapılacak. Ama bu kendisi ile yapacağız görüşmelerde belli olacak. Kabul edecek etmeyecek. Belki daha bir rakam teklif edilecek ve süresi uzatılacak. Bizim Mustafa'nın sözleşmesini mutlaka uzatmamız gerek" diye konuştu.

    "ONUR BİZİM EN BÜYÜK DEĞERİMİ"

    Gürdal, bir gazetecinin, "Onur'un sözleşmesi sizden önce yapıldı. O dönem görevde olsanız bu sözleşmeyi imzalar mıydınız?" şeklindeki sorusuna da şöyle cevap verdi:
    "Onur bizim en büyük değerimiz. Takım kaptanımız. Dünyada ki önemli kalecilerden bir tanesi. Ben bir sözleşme yapıldıktan sonra 'bunu hak etmiyor' lafını kullanmaya çok sevmiyorum. Sözleşmeyi yapmadan önce çok ciddi bir pazarlık yapılır. Ama yaptıktan sonra bunu kabul etmek lazım. Ama Onur bizim çok değerli bir oyuncumuz ve Türkiye üstü bir kaleci. Galatasaray'ın son Muslera kontratını yenileyerek önerdiği rakamı biliyorsunuz. Onur'dan aşağı değil. Bu bir cevap olarak kabul edilebilir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow