hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor'da Genel Kurul karıştı

    Trabzonsporda Genel Kurul karıştı
    expand

    Trabzonspor'un 69. olağan genel kurul toplantısı, çıkan olayların ardından 45 dakikalık aradan sonra yeniden başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yönetim ve muhalefet kanadıyla görüş alışverişinde bulunduktan sonra kürsüye gelen Kongre Divan Başkanı Sabri Sadıklar, üyelere hitaben yaptığı konuşmada, "Divan kurulu kongreyi adil olarak tüzüğü göre yönetecek. Göreceksiniz inşallah en güzel şekilde genel kurul sona erecek. Bu da sizin katkılarınızla gerçekleşecek. Sizlere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

    7'NCİ MADDE GÜNDEMDEN ÇIKARILDI

    Daha sonra genel kurul öncesinde büyük tartışma yaratan ve yönetim tarafından dün akşam gündemden çıkarılması tarafından önerge verileceği açıklanan 7'nci maddenin görüşülmesine geçildi. Sadıklar, yönetim kurulunun gündemin 7'nci maddesinde yer alan, "Derneğe taşınır, taşınmaz ve/veya gayrimenkul satın alınması veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi" şeklindeki gündem maddesinin çekilmesi için verdiği önergeyi okudu. Yönetim Kurulu Üyesi Onur İncehasan, maddenin İstanbul Kartal'daki tesislerle ilgili olduğunu belirterek, kamuoyuna olayın yanlış aksettirildiğini, yönetimin gayrimenkul satmayı değil sadece almayı amaçladığını, ancak yanlış anlaşılmalar nedeniyle önerge vererek maddenin gündemden çıkarılmasını istediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İncehasan'ın konuşmasının ardından divan seçiminde muhalefet kanadın adayı olan Ali Sürmen kürsüye geldi. Sürmen, "Değerli divan diyemeyeceğim.Çünkü benim yerimde oturuyorlar. İkinci liste kazanmasına rağmen birinci listenin kazandığını açıklayanlar, göz doktoruna gitsin. Hukuk herkese lazımdır. Yönetimin hukuksuzluk karşısında istifa etmesini bekliyorum" diye konuştu.

    Daha sonra 7'nci maddeyle ilgili verilen önerge üyelerin oyuna sunuldu ve gündemden çıkarılması kabul edildi.

    İKİ ÖNERGE REDDEDİLDİ

    Kongrenin gündemine 45 gün içinde seçimli genel kurul yapılmasına ilişkin 470 üyenin imzasıyla sunulan önerge ile tüzüğe aykırı olarak fazla üye yapıldığı iddia edilen bin 632 üyeyle ilgili verilen önerge, kongre divan başkanlığı tarafından reddedildi.

    KURUL 2. KEZ KARIŞTI

    Trabzonspor Genel Kurulu'nda öğleden sonra yönetime eleştirilerin artması üzerine ikinci kez yumruklu kavga çıktı.

    YÖNETİME ELEŞTİRİLER

    Daha sonra bazı üyeler söz alarak yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminden istifa eden Sebahattin Çakıroğlu, yönetimi söyledikleri ile yaptıklarının farklı olması nedeniyle ibra etmeyeceğini söyledi. Göreve geldiklerinde kulübün borcunun 176 milyon lira olduğunu belirten Çakıroğlu, "Borcu bir sezonda iki katına çıkardığınız için mi sizi ibra edeceğiz? Milyonlarımızı heba ettiğiniz için mi sizi ibra edeceğiz. 'Ya o kupayı alacağım ya kupa beni alacak' dedin ama ortada kupa yok. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz? 'Gelirleri arttırdık' diyorsunuz, Trabzonspor'un milyonlarını savuruyorsunuz. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz? 'Gemileri yaktık' dediniz ama sizin bir tek geminiz yanmadı, yanan Trabzonspor'un gemisiydi. Trabzonspor'un değerlerini beğenirsiniz, beğenmezsiniz, bugün orada oturuyorsanız borçlu olduğunuz Trabzonspor'u dört büyük yapan efsane başkanlara hakaret ettiğiniz için mi sizi ibra edeceğiz?" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALS HASTASI EMRE SALONU TERKETTİ

    Trabzonspor taraftarlığıyla bilinen ALS hastası Emre Vural da, kongrede söz alarak bir konuşma yaptı. Tekerlekli sandalye ile kürsüye çıkan Emre Vural, kongreye gelmeden önce projelerini anlatmayı düşündüğünü belirterek, "Burada projelerimden bahsedecektim. Ama yaşadıklarım karşısında şoka uğradım. Kürsüye çıkan herkes bir şey söylüyor ama kimse polislerden bahsetmiyor. Polislerin burada ne işi var? Burada tartışmıyoruz adeta savaş yapıyoruz. Ben çok utanıyorum. Kürsüye çıkan herkes teşekkür etti ama teşekkür etmiyorum ve salonu terk ediyorum" dedi. Konuşması nedeniyle Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da Emre Vural'ı tebrik etti. Vural, daha sonra yakınlarıyla birlikte salonu terketti.Şike sürecinde bordo - mavili kulübün avukatlarından olan Nusret Yılmaz ise yönetimin şikeyle mücadele konusunda yetersiz kaldığını ileri sürdü.Son kongrede İbrahim Hacıosmanoğlu'nun rakiplerinden olan Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu da, "Sorun başkan ya da yönetim değil. Trabzonspor'da ciddi bir zihniyet sorunu var. Trabzonspor şu anda kuruluş felsefesinin çok dışına çıkmış durumda. İbrahim beyin istifa etmesi veya seçimle görevinden ayrılmasıyla Trabzonspor'un doğru yola dönmesi bu anlayışla zaten mümkün değil. Burada sayın Hacıosmanoğlu'nu en çok eleştirenler, ittifak oluşturup kongrede kendisini destekleyenlerdir. Kupa dün Başbakandaydı, bugün Cumhurbaşkanında. İbrahim Bey Trabzonspor'a çıkar sağlamak için kupasını rehincide bırakmıştır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YİNE KAVGA ÇIKTI

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üyelerden Yavuz Saltık'ın konuşması sırasında yönetim kurulu üyelerine hakaret ettiğini ileri süren bazı üyeler, Saltık'a saldırmak istedi. Çıkan kargaşaya polis müdahale etti. Kavga nedeniyle genel kurula yaklaşık 20 dakika ara verildi.

    BORÇ 288 MİLYON 647 BİN LİRA OLARAK AÇIKLANDI

    Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, kulübün borcuyla ilgili bilgiler verdi. Ören, bordo-mavili kulübün gerçekleşen gelir gider sonucu mali tablolara göre 30.11.2014 tarihi itibariyle 207 milyon 846 bin 870 lira uzun vadeli, 80 milyon 801 bin 102 lira kısa vadeli olmak üzere toplam 288 milyon 647 bin 972 lira net borcunun bulunduğunu açıkladı.

    İBRA EDİLDİ

    Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimi, mali ve idari yönden oy çokluğuyla ibra edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow