hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Süper Ligi böyle bitti

    Türkiye Süper Ligi böyle bitti
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu, bugün yapılan maçlarla tamamlandı. Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu sezonda Galatasaray ve Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi Trabzonspor, Sivasspor ve Eskişehirspor da Avrupa Ligi biletlerini alırken gol krallığı Sivassporlu futbolcu Aatif kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ligde şampiyonluk ipini göğüsleyen takım Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertliler, ligin son haftasında deplasmanda Kayserispor'u 13. dakikada Baroni ve 90. dakikada Sow'un attığı gollerle 2-0 yendi. Ligi 74 puanla şampiyon bitiren Fenerbahçe, UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak.

    UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma mücadelesi veren Galatasaray, geçen hafta kümede kalmayı garantileyen Kayseri Erciyesspor'u konuk etti. Kadın ve çocuk taraftarların izlediği maçın ilk yarısında topla daha fazla oynayan sarı kırmızılı takım, aradığı golü bir türlü bulamadı ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

    Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Galatasaray, Burak Yılmaz'ın 46. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Sarı kırmızılılar, 75. dakikada kazanılan duran top organizasyonunda Umut Bulut'un kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı: 2-0.

    Kayseri Erciyesspor, 81. dakikada Mangane ile aradaki farkı bire indirse de Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrıldı. Puanını 65 yapan sarı kırmızılı ekip, 2013-2014 sezonunu şampiyon Fenerbahçe'nin ardından 2. sırada bitirdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından men cezası bulunduğu için Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kazandı. 

    -Ön elemeden dahil olacak-

    Son haftaya ikincilik hesapları yaparak giren Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Gençlerbirliği ile karşılaştı.

    Beşiktaş, Portekizli futbolcu Almeida'nın 36. dakikada kafayla attığı golle ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı. Başkent ekibi, 58. dakikada Mervan Çelik'in ayağından bulduğu golle skora denge getirdi: 1-1.

    Kalesinde gördüğü golün ardından oyunu rakip yarı alana yıkan siyah beyazlı takım, 73. dakikada penaltı kazandı. Gençlerbirliği kalecisi Ferhat Kaplan, Almeida'nın kullandığı penaltı atışında gole izin vermedi ve maç 1-1 eşitlikle sona erdi. 

    Puanını 62'ye çıkaran Beşiktaş, üçüncülükle yetindi. Siyah beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme turundan dahil olacak.

    -UEFA Avrupa Ligi mücadelesi-

    Ligin son haftasında, UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak takımların mücadelesi vardı. 

    Ligden düşen Medical Park Antalyaspor'a konuk olan Trabzonspor, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. 13. dakikada Zeki Yavru'nun golüyle öne geçen bordo mavili takım, 51. dakikada Olcan Adın'ın golüyle farkı ikiye çıkardı ve karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 53'e çıkaran Trabzonspor, ligi 4. sırada tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kardemir Karabükspor ise sahasında Sivasspor'u 1-0 yendi. Ev sahibi takım, 50. dakikada İlhan Parlak'ın penaltıyla attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Sivasspor, 53 puanda kalarak 5. sıraya geriledi.

    Kasımpaşa, deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 3-1'lik sonuçla geçti. Kasımpaşa, 4. dakikada Adem Büyük'ün attığı golle öne geçerken, ev sahibi takım 44. dakikada Erkan Taşkıran ile beraberliği sağladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. 49. dakikada Tunay Torun'un golüyle bir kez daha üstünlüğü eline alan Kasımpaşa, 57. dakikada Scarione ile bir gol daha buldu ve maçı 3-1 kazandı.

    Bu sonuçların ardından, Ziraat Türkiye Kupası finalisti Eskişehirspor'un ardından, ligi 4. sırada tamamlayan Trabzonspor ve 5. sırada bitiren Sivasspor UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.

    -Yenilgiyle veda etti-

    Küme düşmesi kesinleşen Elazığspor'u Kweuke (2) ve Lualua'nın golleriyle 3-1 yenen Çaykur Rizespor, sezonu galibiyetle kapattı. Süper Lig'e mağlubiyetle veda eden Elazığspor'un tek golününü serbest vuruştan Tello kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ligde prestij maçına çıkan iki takımın mücadelesinde ise Bursaspor, Gaziantepspor'u 3-1 mağlup etti. Ev sahibi yeşil beyazlı ekibe üç puanı getiren golleri Fernandao, Bekir Yılmaz ve Sercan Yıldırım attı. Gaziantepspor'un tek golü İbrahim Akın'dan geldi.

    Eskişehirspor, sahasında konuk ettiği Torku Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Konuk takım, 41. dakikada Recep'in attığı golle öne geçerken, Eskişehirspor, rakibine 52. dakikada Jorquera'nın golüyle karşılık verdi ve karşılaşma 1-1 tamamlandı.

    Ligin 34. haftasında alınan sonuçlar, gol krallığı ve oluşan puan durumu şöyle:

    -Sonuçlar-

    Eskişehirspor-Torku Konyaspor: 1-1

    Kayserispor-Fenerbahçe: 0-2

    Çaykur Rizespor-Elazığspor: 3-1 

    Bursaspor-Gaziantepspor: 3-1

    Galatasaray-Kayseri Erciyesspor: 2-1

    Beşiktaş-Gençlerbirliği: 1-1

    Medical Park Antalyaspor-Trabzonspor: 0-2

    Akhisar Belediyespor-Kasımpaşa: 1-3

    Kardemir Karabükspor-Sivasspor: 1-0

     -Gol krallığı-

    Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun gol kralı, Sivassporlu Aatıf Chahechouhe oldu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aatıf Chahechouhe, attığı 17 golle sezonun gol kralı olurken, bu futbolcuyu, 16 golle Galatasaraylı Burak Yılmaz, on beşer golle de Kasımpaşalı Scarione ve Fenerbahçeli Sow takip etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow