hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UEFA Fred kararını 13 Ağustos'ta verecek

    UEFA Fred kararını 13 Ağustosta verecek
    expand

    UEFA, Fenerbahçe'den, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda elendikleri Shakhtar Donetsk'in, doping numunesinin pozitif çıktığı iddia edilen Brezilyalı oyuncu Fred'i ikinci maçta da oynatması sebebiyle yeni bir başvuru aldıklarını ve kararın, perşembe günü (13 Ağustos) açıklanacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nyon'daki kura çekimi öncesinde AA muhabirine açıklamada bulunan UEFA yetkilisi, "Fenerbahçe'den, Brezilyalı futbolcu Fred için ikinci bir başvuru aldık. UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, konuyu değerlendiriyor" dedi.

    Yetkili, yapılan başvuruya dair önümüzdeki hafta perşembe günü kararın açıklanacağını belirtirken, "UEFA, henüz resmi olarak FIFA ve Güney Amerika Kıtası Futbol Federasyonu tarafından futbolcunun cezalandırıldığına dair bilgilendirilmedi" şeklinde konuştu.

    UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eşleşmeleri belli oldu

    UEFA yetkilisi, bu açıklamayla, Fenerbahçe'ye yine olumsuz bir cevap geleceğinin sinyalini verdi.

    Dün konuyla ilgili olarak Fenerbahçe TV'ye açıklamada bulunan kulübün hukuk işlerinden sorumlu asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, UEFA görevlilerinin rövanş maçı öncesi rakip takım yetkililerine bu durumdan duyulan hoşnutsuzluğu ilettiğini söyleyerek, "Bu uyarılar ve tavsiyeler nedeniyle Fred’in kadroda olmayacağını düşünüyorduk. Maçtan sonra Şampiyonlar Ligi talimatının 50. maddesine dayalı olarak protesto hakkımızı kullandık. Daha sonra 24 saat içinde gerekçeli bir dilekçeyle UEFA’ya başvurduk" diye konuşmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow