hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UEFA Jupp Derwall'i andı

    UEFA Jupp Derwalli andı
    expand

    UEFA Galatasaray'ın eski teknik direktörü Jupp Derwall'i ölümünün yedinci yılında resmi internet sitesi aracılığıyla andı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA, bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Alman teknik direktör Jupp Derwall'ı ölüm yıl dönümünde unutmadı.

    UEFA'nın internet sitesinde, Derwall'ın 5. ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan analiz haberde, Alman teknik direktörün, "Kendimi neredeyse bir Türk vatandaşı gibi hissediyorum. Türkiye benim ikinci evim" sözleri yer aldı.

    Haberde, 26 Haziran 2007 yılında 80 yaşındayken hayata gözlerini yuman Derwall'ın, Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde "Türk futbolunu modernize ederek yeniden oluşturduğu" vurgulandı.

    Derwall'ın hayatını kaybettiği gün Türkiye'nin kendi vatandaşını kaybetmiş gibi yas tuttuğu ifade edilen haberde, merhum çalıştırıcının Galatasaray'da yaşadığı başarıların büyüklüğünden çok, Türk futboluna getirdiği yenilikler ve yöntemlerin bıraktığı etki anlatıldı.

    Haberde, Derwall dönemi sonrasında Türk teknik direktörler Mustafa Denizli ve Fatih Terim'in kulübe getirdiği uluslararası başarılar da Alman teknik direktörün bıraktığı izlerin kanıtı olarak gösterildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Derwall'ın İstanbul'daki ilk günlerini, "facia" olarak nitelediği belirtilen haberde, "antrenman sahasının çimen yerine çamur ve zeminden oluştuğu, zemine düşen futbolcuların incindiği ve futbolcuların basit futbol kurallarını bile uygulayamadıkları, topa kayarak müdahale edemediklerini" söylediği aktarıldı.

    Açıklamada, "Derwall'ın kulübe geldiğinde yaşadığı şok ve ilk izlenimler" sonrasında, kulübün idman sahalarının modernize edilmesinde ve kulübün itibarının yükseltilmesinde önemli roller üstlendiği belirtildi.

    Derwall, 1984-1987 yılları arasında Galatasaray teknik direktörlüğü yapmış, 2007 tarihinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

    Galatasaray da unutmadı

    Galatasaray Kulübü, eski teknik direktörlerinden Jupp Derwall'in ölümünün 7. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

    Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, "Teknik direktörlük yaptığı 1984-1988 yılları arasında Galatasaray'a unutulmaz başarılar yaşatan, aynı zamanda Türk futbolunun gelişimi için büyük katkılar sağlayan Jupp Derwall'i aramızdan ayrılışının 7. yılında özlem ve saygıyla anıyoruz" denildi.

    Derwall, 1986-1987 futbol sezonunda 14 yıl aradan sonra ligde şampiyonluğa ulaşan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörüydü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Google'ın bütün dünya kupası doodle'ları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow