hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UEFA'dan 3 Türk kulübüne 200 biner euro ceza!

    UEFAdan 3 Türk kulübüne 200 biner euro ceza
    expand

    UEFA, Türkiye'den Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'un da aralarında bulunduğu Finansal Fair Play kuralları kapsamında 9 kulübe verdiği cezaları açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA'nın resmi internet sitesinden duyurulan ceza alan takımlar arasında üç Türk ekibinin yanı sıra İngiltere'den Manchester City, Fransa'dan Paris Saint-Germain, Rusya'dan Rubin Kazan, Anzhi ve Zenit ile Bulgaristan'dan Levski Sofya yer aldı.

    Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'a 2013-2014 sezonuna ait UEFA gelirlerinden 200 bin euro para cezası verilirken, en ağır fatura Manchester City ve Paris Saint-Germain'e kesildi.

    Manchester City ve Paris Saint-Germain'e 60 milyon euro para cezasının yanı sıra UEFA organizasyonlarında kadro tescili kısıtlaması getirildi. Buna göre UEFA turnuvalarında 25 olan kadro kotası iki kulüp için de 21'e düşürüldü. Diğer yandan gerekli finansal kuralların karşılanması durumunda 60 milyon avroluk cezanın 40 milyonunun kulüplere iade edileceği bildirildi.

    Bu kulüplerin yanı sıra Zenit'e 12 milyon, Rubin Kazan'a 6 milyon, Anzhi'ye 2 milyon avro ve kadrolarında tescil kısıtlaması cezası, Levski Sofya'ya ise 200 bin avro para cezası verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow