hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünal Aysal: Duruş sonuçtan daha önemli

    Ünal Aysal: Duruş sonuçtan daha önemli
    expand

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, ligde Trabzonspor'u 4-1 yendikleri maçta takımın sergilediği duruşun, aldıkları sonuçtan daha önemli olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, ligde son yapılan Trabzonspor karşılaşmasıyla ilgili, "Takımımızın özellikle ikinci devredeki oyunu şahaneydi ama benim için özellikle değer taşıyan tarafı, sezon sonuna geldiğimiz günlerde takımın kendisine olan güvenini yeniden kazanmasıydı. Trabzonspor maçında takım içi disiplin, dayanışma ve oyuncularımız arasındaki dostluk, alınan neticeden çok daha önemliydi" diye konuştu.

    Kendisinin de takımla Trabzon'a gitmesine değinen Aysal, "Trabzonspor gibi çok büyük bir kulüple olan ilişkilerimizin daha sağlamlaştırılması, yönetimleriyle olan diyaloğun geliştirilmesi açısından benim için ayrı bir önem taşıyan bir ziyaretti. Tabii takımımızla beraber gitmek, destek olmak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek önemliydi. Bu hem benim için çok iyi oldu hem de genç oyuncularımız için bir motivasyon kaynağı olmuş olabilir" ifadelerini kullandı.

    - "Tek beklentim var, o da başarı"

    "Benim her zaman tek beklentim var, o da başarı. Başarının dışında bir şey zaten bizi tatmin etmiyor" ifadelerini kullanan Aysal, şöyle devam etti:

    "Şimdi önümüzde futbol takımımızın bir maçı kaldı ve böylece hedeflemiş olduğumuz Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkını da alacağız. Her maçın neticesi çok önemli. Biz başarıya endeksli bir kulübüz. Tüm kulüpler öyle ama Galatasaray'ın bu konuda şaşmaz bir inancı var. Bizim tek beklentimiz var, o da başarı. İnşallah Kayseri Erciyesspor gibi önemli bir rakiple yapacağımız bu karşılaşmayı da başarılı bir şekilde sonuçlandıracağımıza ve alnımızın akıyla o mücadeleden çıkacağımıza inanıyoruz. Mental, güç ve oyun sistemi olarak, hocamızın son maçlardaki kurgulamaları da son derece tatmin edici."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sezon futbol takımının başarılarında bir duraklama olduğunu dile getiren Aysal, "Bu sene özellikle futbolda takımımızda başarılar bir duraklamaya uğradı diyebiliriz. Bir dönemde tereddüt oldu ve lig şampiyonluğunu hiç gereksiz bir şekilde elimizden kaçırdık. Kırılma noktalarından birinde rakip kırılabilirdi ama nedense biz kırıldık. Demek ki sporda bunlar olabiliyor. Bunun dışında bütün
    branşlarda önemli başarılar kazandık. Futbolda yine Türkiye Kupası'nı kazandık. Bu da görkemli bir başarı olarak algılanmalı" değerlendirmesinde bulundu.

    Başkan Aysal, futboldaki Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunun 9 yıl aradan sonra gelmesi nedeniyle bir ilk gibi heyecan yarattığını vurgulayarak, Beko Basketbol Ligi'nde de takımlarının bir kez daha şampiyonluğa ulaşacağına inandığını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow