hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünal Aysal'dan Fenerbahçe derbisi mesajı

    Ünal Aysaldan Fenerbahçe derbisi mesajı
    expand

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı futbol takımının uzun süreli başarılarla özdeşleştiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Florya Metin Oktay Tesisleri'nde futbol takımı oyuncuları ve teknik heyetine Fenerbahçe derbisi öncesi barbekü partisi veren Aysal, burada GSTV'ye yaptığı açıklamada, birlik beraberliğin Galatasaray'da bir gelenek olduğunu söylerken, bugün de bu gelenek içinde bir organizasyon yaptıklarını aktardı.

    Futbolcular ve teknik heyet gibi kendisinin de bugün çok neşeli olduğunu aktaran başkan Aysal, "İnşallah her şey planladığımız gibi, gönlümüzde geliştirdiğimiz gibi olacak. Bu uzun bir yarış. Ligde daha çok maçımız var. Galatasaray, 1-2 senenin takımı değil, uzun süreli galibiyetlerin, sürekli başarıların takımıdır. Bütün çalışmalarımız bu yönde" ifadelerini kullandı.

    - Ergün: "Moralimiz daha da yerine geldi"

    Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Fenerbahçe derbisi öncesi futbol takımıyla bir araya gelme istekleri olduğu için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini aktararak, "Oyuncularımızın moralleri ve motivasyonları gayet yerinde. Onların bu havasını görmek, derbi öncesi bize de iyi geldi. Bizim de heyecanımız var ama onlardaki inancı görünce, moralimiz daha da yerine geldi. Allah ağzımızın tadını bozmasın" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi yeneceklerine inandıklarını söyleyen Ergün, provokasyonlara prim vermemenin de önemli olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

    "Sahada olası provokasyonların tribünler tarafından görmezden gelinmesi ve yok sayılması bizim için çok önemli. Çünkü biz direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. Bunun için de sahamızın kapanmaması lazım. Oyuncularımız ellerinden geleni yapacaklar, seyircimizin de elinden geleni yapmasını bekliyoruz. Bizim çok örnek bir taraftar profilimiz var. Bu maçta da öyle olacaktır. Provokasyonlar yapılacaktır ama alet olmamak önemli."

    - Mancini: "Umarım pazar akşamı da mutlu oluruz"

    Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kendilerini bir aile olarak gördüklerini vurgularken, "Bugün bu şekilde bir arada olmaktan mutluyuz. Umarız pazar akşamı da derbi karşılaşmasında mutlu oluruz, maçta da bu mutluluk oyuncularımıza yansır" dedi.

    Fenerbahçe ile zorlu bir karşılaşma yapacaklarını dile getiren İtalyan teknik adam, "Fenerbahçe çok iyi oynayan bir takım ama umarım maçı güzel bir galibiyetle sonuçlandırırız" değerlendirmesinde bulundu.

    - Oyuncuların inancı tam

    Barbekü partisinde Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı futbolcular da iddialı konuştular.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarı-kırmızılı formayla gol attığı tüm maçları Galatasaray'ın kazanmasıyla dikkati çeken Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder, esprili olarak, "Umarım bu hafta sonu da çok erken bir gol atarım ve maçı garantiye alırız" derken, "Benim skor üretmemden ziyade, takım olarak kazanmamız önemli. Taraftarımızın bize büyük destek vermesini bekliyoruz. Bizde fark yaratan, onların vereceği destek oluyor. Onların desteğiyle umarım bu önemli maçtan da galibiyetle ayrılırız" ifadelerini kullandı.

    Ara transferde Galatasaray'ın kadrosuna dahil olan Brezilyalı futbolcu Alex Telles ise kendisi için çok önemli bir maç olacağını dile getirerek, "Ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın izlediği bir derbi. Ben de bir an önce oynamak için sabırsızlanıyorum. Umarım en iyi şekilde bizim lehimize sonuçlanır. Hem derbinin önemi hem de ligdeki durumumuz açısından kesinlikle kazanmamız gereken bir maç" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fildişi Sahilli yıldız oyuncu Didier Drogba da Fenerbahçe karşısında en iyi sonucu alabilmek için sahada olacaklarını vurgulayarak, "Elimizden geleni yapacağız. Çünkü taraftarımız olan çok sayıda insana karşı sorumluluklarımız var. Önemli bir derbi. Kazanmak bizim için çok iyi olacak. Çünkü evimizde oynayacağız. Taraftarımız önündeki son maçlarımızda başarılı olamamıştık. Bu maçla birlikte yeniden iyi sonuçlar almaya başlayacağımıza inanıyorum. Umarım takım arkadaşlarım ve taraftarımızla birlikte bu maçı kazanırız" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow