hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    van Persie ve Nani'den Shakhtar maçı yorumu

    van Persie ve Naniden Shakhtar maçı yorumu
    expand

    Fenerbahçeli futbolcular Robin van Persie, Luis Nani, Josef de Souza ve Miroslav Stoch Shakhtar Donetsk maçı öncesinde FB TV'ye açıklamalarda bulundular.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyuncuların açıklamaları şöyle;

    Robin van Persie: Tek eksiğim maç temposu

    Takım arkadaşlarımın seviyesine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışıyorum. Şu ana kadar takımla birlikte 3 antrenman yaptım. Onun dışında tüm haftayı kondisyonerimiz Fatih hocayla (Fatih Yıldız) beraber çalıştık. Yoğun bir çalışma programı izledik. Kendimi gayet iyi hissediyorum. Tek eksiğim; maç temposu kazanmak. Hazırlık maçlarında takımla beraber değildim. Birkaç hafta içinde tahminimle arkadaşlarımla aynı seviyeye geleceğim ve en üst noktama ulaşacağıma inanıyorum.

    Inter - Real Madrid: 0-3 (Maç Özeti) 



    Shakhtar Donetsk’in çok iyi takım olduğunu düşünüyorum. 2 yıl önce Manchester United’ta oynarken, onlarla Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleşmiştik. Ve gerçekten bizim için çok zor iki karşılaşma olmuştu. O maçlardan sonra takımdaki birkaç oyuncuyu tanıdım ve son derece iyiler. İç saha maçlarını da bildiğim kadarıyla Liviv’de oynuyorlar. Kendi şehirlerinde oynayamıyorlar ve kendi alıştıkları ortamdan uzaktalar şu anda. Onun dışında geçtiğimiz sezon ve bu sezon çok iyi performans gösterdiklerini düşünüyorum. Çok kuvvetli takım. Bunu bizde biliyoruz, bizim için zor bir karşılaşma. Burada iyi bir sonuç alabilmemiz için her türlü imkan var ve bu maça iyi bir şekilde çalıştık.

    Taraftarlarımızın desteğinin önemini gayet iyi biliyorum. Taraftarlarımızın neler yapabileceğini gayet iyi biliyorum. Ama öğrendim ki bizim bir cezayla karşı karşıya kalmamız söz konusu. Eğer taraftarlarla ilgili olumsuz bir durum söz konusu olursa, maalesef sonrasında bizi bekleyen olumsuz bir durum olduğunu öğrendim. Onların desteğine fazlasıyla ihtiyacımız var ama bunu kurallar çerçevesinde yapsınlar. Bizim onlara sadece birkaç maç değil tüm sezon ihtiyacımız var. Bizi desteklesinler, alkışlasınlar, motive etsinler ama lütfen sadece bizi desteklesinler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamzaoğlu, Jose Rodriguez'i doğruladı



    Luis Nani: Sezona iyi başlamak için güzel bir fırsat

    Çok büyük bir maç bizi bekliyor, bunun farkındayız. Sezona iyi başlamak için güzel bir fırsat. Harika bir karşılaşma olacağına inanıyorum. Kulüp, takım ve taraftarlarımız için çok önemli bir karşılaşma. Herkesin heyecanlı olduğunu biliyorum ve bu heyecanı görebiliyorum. Takım olarak iyi başlamayı çok istiyoruz. Gerçekten bizim için kritik bir viraj. Antrenmanlardaki performansı sahaya yansıtabilirsek, zaten bizim için çok iyi bir karşılaşma olacak. Çünkü yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Taraftarlarımızın da galibiyeti çok istediğini biliyorum. Onların ortaya koyacakları ruhla, destekleriyle işler çok daha kolaylaşacaktır. Çok yardımcı olacaklar.

    Taraftarlarımız eğer gerçekten futbolu seviyorlarsa, bizi izlemek istiyorlarsa, büyük maçlar seyretmek istiyorlarsa, bizim onlar için yapacağımız güzel şeyleri sahada canlı bir şekilde görmek istiyorlarsa, lütfen dikkatli olsunlar. Kulübümüzü zor durumda bırakacak şeyleri stadımızda yapmasınlar. Ben bunu onlardan rica ediyorum. Çünkü ben buraya gelmeden önce herkes bana şunu söyledi; ‘Fenerbahçe taraftarı dünyanın en iyi taraftarlarından biridir.’ Geldiğimden andan itibaren bunun farkındayım. Kısa sürede hazırlık maçlarında bile bu görüldü. Harika bir taraftar grubumuz var. Takımının arkasında olmayı son derece iyi bilen bir taraftar grubumuz var. Taraftarların davranışları da bu harikalığı bir kat daha perçinleyecektir. Davranışların, tezahüratların yanında tamamlayıcı bir niteliği var. Umarım gerçekten sadece bizi desteklemeye gelirler ki, bundan benim hiçbir şüphem yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oğulcan Çağlayan 4 yıllığına Olympiakos'ta



    Josef de Souza: Bu turu geçebileceğimizi biliyoruz

    “Bizi zor bir karşılaşma bekliyor ve biz de bunun farkındayız. Shakhtar Donetsk’te oynayan birkaç arkadaşım var. Onların kalitelerinin farkındayız ve takım olarak kaliteli olduklarını biliyoruz. Ama biz de çok büyük bir takımız. Bu sezon çok güçlü bir ekip haline geldik. Bu turu geçebileceğimizi biliyoruz. Hatta bir sonraki turu da geçebileceğimizi biliyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde olmak istiyoruz ve bunu başarabileceğimize olan inancımız da tam. Bu turu geçebilmek için her şeye sahibiz.

    Josef de Souza: 90 dakika boyunca susmayın

    Taraftarımızın desteğine çok ihtiyacımız var. 90 dakika boyunca onların desteğini yanımızda görmek ve taraftarımızı hissetmek istiyoruz. Onların desteği olduğu sürece sahada 12 kişiyle mücadele edeceğiz. Tezahüratlarıyla bize 1 kişi fazla oynuyormuşuz gibi hissettirsinler. Futbol kuralları çerçevesinde desteklerini istiyoruz. Bizler bir sonraki maçı seyircisiz oynamayı istemiyoruz. Sezon boyunca onlarla birlikte yürümek istiyoruz. Benim tek isteğim taraftarımızın 90 dakika boyunca susmaması.

    Miroslav Stoch: Çok kaliteli bir takım olduk

    “Zor bir kura ve biz bunun farkındayız. Bu sezon çok kaliteli bir takım olduk. Ama rakibimiz de son derece kaliteli bir ekip. İlginç iki karşılaşma olacağını düşünüyorum. Umuyorum ki, bu 2 karşılaşma sonrasında onlara göre daha mutlu olan taraf oluruz.”

    “Umarım dolu bir statta oynarız. Taraftarımızın her zaman olduğu gibi yine farklı bir atmosfer oluşturacağını düşünüyorum. Taraftarımız neler yapması gerektiğini iyi biliyor. Takımlarını nasıl destekleyeceklerini de çok iyi biliyorlar. 90 dakika boyunca bizi destekleyip, takımımızın yanında olmalarını istiyorum. Her zaman olduğu gibi taraftarımızı ihtiyacımız var. Bu turu geçebilmek için her şeyi yapacağız. Shakhtar Donetsk’i eleyip, Play-Off’a kalabilmek için her şeyi yapacağız. Daha sonra da Play-Off’taki rakibimiz kim olacak onu göreceğiz. Şu anda önemli olan Shakhtar Donetsk maçı ve bu maça konsantre olmuş durumdayız. Ben taraftarımızın da yardımıyla sahadan galip ayrılabileceğimize inanıyorum.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow