hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vettel'in peri masalı: Ferrari

    Vettelin peri masalı: Ferrari
    expand

    Formula 1 takımlarından Ferrari'ye transfer olan Alman pilot Sebastian Vettel, yeni takımıyla gerçekleştirdiği iki günlük test sürüşünün ardından bir Ferrari'yi kullanmanın peri masalı gibi olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üst üste 4 kez (2010, 2011, 2012, 2013) şampiyonluk yaşadığı Red Bull-Renault'dan ayrılarak, Ferrari ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Vettel, yeni sezon hazırlıklarına zaman kaybetmeden başladı.

    Kurallar gereği İspanya'daki Jerez Pisti'nde gerçekleştirilecek sezon öncesi testlerine kadar İtalyan takımının güncel aracını kullanamayacak pilot, cumartesi takımın 2012 sezonundaki otomobiliyle Fiorano Pisti'ni neredeyse 100 kez turladı. Ferrari'ye geçişiyle yıllardır kullandığı "1" numara yerine ilk şampiyonluğunu kazandığı 2010 yılındaki otomobilinin numarası "5"i tercih eden 27 yaşındaki Vettel, sonraki gün de F14 T'nin simülatöründe vakit geçirdi.

    Formula 1'de Carlos Sainz bombası

    Ferrari ekibinin çalışma tarzı ve aracın kontrollerine alışmaya çalışan Vettel, takımın internet sitesinde yer alan açıklamada, Ferrari kokpitine oturmanın gerçekten özel hissettirdiğini belirterek, "Kırmızı araba'yı kullanmanın nasıl bir his olduğuna ilişkin birçok peri masalı var. Yalnızca peri masallarının doğru olduğunu söyleyebilirim. İlk gün sihirli ve asla unutmayacağım bir deneyim oldu" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocukken kahramanı olan Michael Schumacher'in yarıştığı Ferrari adına mücadele etmek için sabırsızlandığını dile getiren Vettel, "Takımın bir parçası olmak ve takımı tanımak, eşsiz bir tecrübe" değerlendirmesinde bulundu.

    Vettel, 2014 sezonu pilotlar klasmanını 5. sırada tamamlamıştı.

    Hamilton, kariyerinin ikinci şampiyonluğunu elde etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow