hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalçın Karadeniz: Tüzük değiştirilerek çözülebilir

    Yalçın Karadeniz: Tüzük değiştirilerek çözülebilir
    expand

    Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, divan kurulu üyeliği düşen 283 kişinin tüzükten kaynaklanan bir nedenle bu haklarını kaybettiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karadeniz, Akaretler'deki kulüp binasında bulunan divan kurulu lokalinde düzenlediği basın toplantısında, çok önceden yaptıkları uyarılara rağmen bu sıkıntının yaşandığını ifade etti.

    Bu nedenle üzgün olduğunu vurgulayan başkan Karadeniz, "Konu, 2013'te yapılan tüzük tadil kongresinde 31-g maddesi ile ilgilidir. Çok üzgünüm ama bunun yanında vicdanen çok rahatım. Üzgünüm, çünkü içinde çok sevdiğim, saydığım yakın arkadaşlarım var. Vicdanen rahatım, ben hiç kimseyi divandan düşürmedim, hiç kimseyle ilgili böyle bir karar almadım" dedi.

    Kendilerini bu yönde eleştirenlerin insaflı olması gerektiğini kaydeden Yalçın Karadeniz, şöyle devam etti:

    Amerika'nın en farklı top modeli olabilir

    "Tüzüğümüze ilave edilen 31-g maddesinde '3 defa üst üste divan toplantılarına mazeretsiz katılmayan üyelerin üyelikleri kendiliğinden düşer' amir hükmü içinde arkadaşlarımız bu haklarını kaybetmişlerdir. On bin üyenin tüzük tadil kongresine katılma hakkı varken, bu madde 42 oyla geçmiş ve kabul görmüştür. Ben buna şiddetle karşı çıktım. Orta yol bulunmasını istediğim halde bu madde geçmiştir. İnsaflı olmak lazım. Önergeyi verenler kusurlu değil, toplantıya katılıp 42 oyla kabul edenler kusurlu değil, tüzüğün kendiliğinden düşer hükmünü uygulayan divan kurulu mu kusurlu?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni neslin anlayamayacağı eski oyuncaklar

    - "Hatadan dönmek fazilettir"

    Divan kurulu üyeliği düşenlerle hiçbir sıkıntısının olmadığını ifade eden Karadeniz, şunları söyledi:

    "Sayın başkan (Fikret Orman), televizyonlarda ilk yapılacak tüzük kongresinde bu yanlışlığın düzeltileceğini söylüyor. Demek ki bir hata var. Bu hatanın kaynağı ben veya divan kurulu değil. Hata, gündemde yokken son dakika önergesiyle, müzakere dahi ettirilmeden, 42 kişinin oyuyla herkesin gözü önünde kabul edilmesi ve tüzüğümüze konulmasıdır. Madem sayın başkanımız hata yapıldığını söylüyor, hatadan dönmek fazilettir. Arkadaşlarımızın yeniden kazandırılması konusunda ben varım. Ancak empati yapmadan, şahsımı ve divan başkanlık kurulu arkadaşlarımı basının ve üyeliği düşenlerin önüne suçluymuş gibi atmak, güvendiğimiz dağlara kar yağdırmış ve Beşiktaş duruşuyla bağdaşmamıştır. Beşiktaş tüzüğünü uygulamak mı uygulamamak mı görevi yapmaktır?"

    Divan kurulu üyeliği düşenlere neden haber verilmediği eleştirisini yanıtlayan Karadeniz, "Tüzüğü okumadıkları için bilmiyorlar. Tüzük 'kendiliğinden düşer' diyor. Olabilecekleri öngörerek usul olmamasına rağmen divan toplantılarıyla ilgili davetlerde dip not olarak bunu yazdırmışım" diye konuştu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkan Karadeniz, tüzükte yapılan değişiklik sonrası kendilerinin itirazlarını ve önerilerini de basın mensuplarına okudu. 

    Beşiktaş - Arsenal maçı saat kaçta hangi kanalda?

    - "Camiamızı küçük düşürmekteler"

    Divan kurulu üyeliği düşenlerin tepkilerine de yanıt veren Yalçın Karadeniz, şu ifadeleri kullandı:

    "Televizyonlara çıkıyorlar, 'bizi nasıl düşürürler, biz bu toplumun büyüğüyüz, ben duayenim, 20 yıllık yöneticiyim, ben gaziyim nasıl düşürürler' diyorlar. Başkalarının yanında ismini sayıyor. Bırakın o büyüklüğü biz takdir edelim. Yalan yanlış bilgiler vermek suretiyle camiamızı ve divan kurulunu küçük düşürmekteler. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Beşiktaş da hukuk sistemi içinde çalışan bir kulüptür. Eski bir başkan da 'senin olduğun yerde ben nasıl düşerim?' diyor. Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz sözünü tanımam."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Durumu idare edebileceği yönündeki düşünceye de karşı çıkan Karadeniz, "Teklif eden ve kabul eden yönetim kurulu suçlu değil, divan kurulu suçlu. Biri de istifa etmemi istiyor. Niye istifa edeyim? Yanlışım veya kusurum yok. Kimse Beşiktaş'tan üstün değildir. Herkes kanuna uyacak" şeklinde konuştu.

    ABD uçakları IŞİD'i işte böyle vurdu

    Süleyman Seba'nın vefatının ardından kararın uygulandığı yönündeki eleştiriler konusunda ise Karadeniz, "2013'te bu madde konuldu. Sayın Seba hastanede yatıyordu. Hastanede yatandan mazeret mi isteyeceğiz. Seba'nın sağlığından istifade ettiler, şimdi de ölüsünden istifade etmeye çalışıyorlar. Rahat bırakın adamı. Zaten sağlığında tüm toplumdan tecrit etmeye çalıştınız" diye konuştu.

    Toplantıya katılmayanların üyeliğinin üç ay önce düştüğünü kaydeden YalçınKaradeniz, son toplantıya bu kişilerden bazılarının alınmadığı haberlerini de yalanladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çözüm konusundaki soruyu da yanıtlayan Karadeniz, üyeliği düşenler için affın söz konusu olmadığını, durumun düzeltilmesi için tüzükte yeni bir değişikliğin gerektiğini sözlerine ekledi.

    Acil serviste doktorun kolunu kırdılar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow