hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yarsuvat: "Arena elimizden alınabilir"

    Yarsuvat: Arena elimizden alınabilir
    expand

    Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat çarpıcı açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yarsuvat, Türk Telekom Arena'da bulunan çok amaçlı salonda gerçekleştirilen ocak ayı olağan divan kurulu toplantısında, kulübün futbol dışındaki şubeleriyle ilgili yapılan görüşmede konuştu.

    Galatasaray'ın futbol değil, bir spor kulübü olduğunu dile getiren Yarsuvat, "Mevzuatta amatör olarak geçen sporlar gerçekte amatör değil. Yüzme de amatör değil, basketbol da amatör değil. Bir tek kazanç kapısı da var o da futbol. O da Sportif AŞ olarak faaliyet gösteriyor. Öbür tarafta ise zengin bir kulüp var. Kulüp kendi varlıklarını, Sportif AŞ'ye para sağlamak için teminat olarak veriyor ve Sportif AŞ halka açık bir şirket olduğu için kulübe para aktaramıyor. Böyle anlaşılmayan ters bir ilişki var" diye konuştu.

    İnsanoğlunun en çarpıcı 30 portresi

    Duygun Yarsuvat, Türk Telekom Arena'nın Galatasaray Kulübü için yapıldığını ancak üst hakkının henüz verilmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dolayısıyla bu stat her zaman elimizden alınabilir. Üst hakkı olsa ona göre birtakım değişikliklerin yapılması ve hukuki sözleşmelerle gelirin kulübe aktarılması söz konusu olabilir ama şu an için bu yok. Bunu halletmek için uğraşıyoruz. İlk uğraştığımız konu da bu stadın üst hakkını tapuda tescil etmektir. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Spor Genel Müdürlüğü ile temas halindeyiz, bunu halletmek için uğraşıyoruz."

    Instagram'da paylaşılan Türkiye'nin en lüks otomobilleri

    Türkiye'de amatör olarak değerlendirilen branşların gerçekte amatör olmadığını savunan Yarsuvat, "Bütün amatör şubelerin gideri 95 milyon lira, gelirleri ise 30 milyon lira. Demek ki 65 milyon liralık bir açık var. Çok zor durumdayız esasında. Sadece biz değil, bütün kulüpler zor durumda" ifadelerini kullandı.

    Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat, amatör şubelerde de profesyonel sporcuların bulunduğunu dile getirerek, "Kulübümüzde 47 Türk, 23 de yabancı toplam 70 profesyonel sporcu var. Ücret alan amatör şube ve altyapı sporcularının 165 Türk, 14 yabancı toplam 179 kişi. Ücret almayan amatör şube ve altyapı sporcuları 811 kişi. Amatör şubelerde toplam bin 60 sporcumuz var. Amatör şubelerden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunu yürütmeye çalışacağız ve yürüteceğiz. Vazgeçmek zaten bizim kitabımızda yazan bir husus değil" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahibinden satılık antik kent!

    - Sponsorluk daveti

    Duygun Yarsuvat, kulüp üyeleri ve Galatasaraylıları, amatör branşlardaki sporculara sponsor olmaya davet etti.

    Basketbolun futboldan sonra toplumun beğenisini kazanan bir spor dalı olduğunu anlatan Yarsuvat, şöyle konuştu:

    "Basketbol, seyircisine keyif veren bir spor dalı. Bundan da vazgeçemiyoruz. Burada da büyük bir rekabet var. Basketbol takımımız, Avrupa Ligi'nde son 16'ya girdi ve 7 kişi ile geçen senenin şampiyon takımını yendi. Şimdi biz bu takımı desteklemeyecek miyiz? Galatasaray Basketbol Takımı'nı kapatacak mıyız? Hayır. Kapatırsak, Osmanlı'nın son dönemdeki maarif nazırının 'okullar olmasaydı maarif nazırı olmak çok güzel bir şeydi' dediği gibi 'bu spor dalları olmasaydı biz kulübü daha rahat yönetirdik' gibi bir düşünceye asla sahip olamayız. Galatasaray'ın ilkelerinde böyle bir düşünce yok."

    Bunlar da Instagram'ın Türk zengin çocukları

    Yarsuvat, amatör sporların kulübe maliyetinin yüksek olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu bizim işimizdir, bunu yapacağız. Bunu nasıl yapacağız? İçimizde Galatasaraylılar var, Galatasaray'ı sevenler, başarısıyla övünenler var. Bazı arkadaşlar da oyuncu seviyesinde sponsor olsunlar. Kendi kişisel ilişkilerimizi kullanıyoruz, sponsor arıyoruz. Grup halinde arıyoruz, teker teker arayalım. Mesela bir basketbolcuyu, bir voleybolcuyu bir kişi destekleyebilir. Bunları bekliyorum. Eğer amatör sporların devam etmesini istiyorsak. Sizlerden, Galatasaray üyelerinden, Galatasaray'ı sevenlerden dayanışma bekliyoruz. Bunu dayanışmayla halledebiliriz."

    Kar yağınca Türkiye'nin bu iline bir şeyler oluyor!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow