hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Leman'ın kapağı olay oldu

    Lemanın kapağı olay oldu
    expand

    Fenerbahçe otobüsüne Trabzon'un Sürmene ilçesinde yapılan silahlı saldırı, mizah dergilerinin kapaklarına da konu oldu. Fenerbahçe otobüsüne Trabzon'un Sürmene ilçesinde yapılan silahlı saldırı, mizah dergilerinin kapaklarına da konu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin en eski ve köklü mizah dergilerinden biri olan Leman, bu haftaki sayısının kapağına Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı ile ilgili bir karikatür taşıdı. Trabzonsporlu taraftarların büyük tepkisini çeken kapakta yer alan karikatürde "İnadına, aşkınla, coşkunla sen çok yaşa" yazısı dikkat çekti.

    Bordo-Mavililer, sosyal medyada kapaktan rahatsız olduklarını dile getirirken Fenerbahçeli taraftarlar ise oldukça beğendiklerini belirtti.

    Kapağa tepki gösterenler mikroblog sitesi Twitter üzerinden "LemanOkumuyoruz" hashtag'iyle kampanya başlattı.

    Google Twitter'ı satın alıyor iddiası

    Lemanın kapağı olay oldu

    Trabzonspor'dan açıklama geldi

    Trabzonspor, Leman dergisinin kapağında yer alan karikatürle ilgili resmi sitesinden sert bir açıklama yayınladı.

    İşte o açıklama:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün bir derginin kapağında Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan, Türk futbolunun yaşadığı hain saldırıyı sözde mizah anlayışıyla karikatürize eden editörlerin bu çirkin, toplumları ayrıştıran ve şiddeti körükleyen anlayışını şiddetle kınıyoruz.

    Bugün herkesin susup adaletin söz sahibi olması ve fail ya da faillerin bir an önce yüce Türk adaletinin önünde hesap vermelerini beklerken ima yoluyla da olsa saldırıyı şark kurnazlığı yaparak bir camiaya mal etme çabalarına ise anlam veremiyoruz.

    Henüz daha olay aydınlığa kavuşmamışken bu derginin mizah adı altında kapağına taşıdığı karikatürle olayı sonuçlandırma gayretini ise manidar buluyoruz. Ve bir kez daha üzerine basarak belirtmek istiyoruz ki bu vahşet hangi renklere yapılırsa yapılsın dün olduğu gibi bundan sonra da tarafımızdan en ağır şekilde lanetlenecektir.

    Süreci çok yakın bir şekilde takip ettiğimizi ve suçlu ya da suçluların ortaya çıkarılacağı günü sabırsızlıkla beklediğimizi bir kez daha yineleyerek, taraftarlarımızın bu tür tahriklere kapılmadan demokratik bir şekilde tepkilerini göstermelerini belirtmek istiyoruz.

    Mevcut derginin bugünkü kapağına ilişkin yasal haklarımızı kullanmak üzere hukukçularımızın da çalışmalara başladığını ilan ederiz.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

    Fatih Terim'den saldırıyla ilgili ilk yorum

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow