hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Los Angeles Clippers tekrar avantaj yakaladı

    Los Angeles Clippers tekrar avantaj yakaladı
    expand

    Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Los Angeles Clippers, Golden State Warriors'ı deplasmanda 98-96 yenerek seride 2-1 öne geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NBA'e 3 maçla devam edildi. Hidayet Türkoğlu'nun 4 dakika sahada kaldığı ve sayı üretemediği karşılaşmada, 32 sayıyla mücadele eden Blake Griffin, Clippers'ın galibiyetinde önemli rol oynadı. Konuk ekipte Chris Paul 15 sayı, 10 asist ve DeAndre Jordan 14 sayı, 22 ribauntla "double double"lık performans sergiledi.

    Golden State Warriors'ta takımının en skorer ismi Klay Thompson'ın 26 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Ev sahibi ekipte Stephen Curry 16 sayı, 15

    asist, Draymond Green 13 sayı 11 ribaunt ile "double double" yapan isimlerdi.

    - Hawks tekrar öne geçti

    Play-off ilk tur serisine 8. sıradan dahil olan Atlanta Hawks, Doğu Konferansı'nda ilk sırayı alan Indiana Pacers'ı sahasında 98-95 yenerek seride 2-1'lik üstünlük yakaladı.

    Hawks'ta Jeff Teague'in 22 sayı, 10 asistlik "double double"ı galibiyette önemli rol oynadı. Ev sahibi takımda Kyle Korver'ın 20 sayısına Paul Millsap 14 sayı, 14 ribauntluk "double double" ile eşlik etti.

    Pacers'ta Lance Stephenson'ın 21 sayı, 13 ribauntluk ve Paul George'un 12 sayı, 14 ribauntluk "double double" performansları mağlubiyeti engelleyemedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuk takımda Luis Scola 21 sayı, David West ise 16 sayılık katkı sağladı.

    - Grizzlies bir adım önde

    Memphis Grizzlies uzatmaya giden maçta sahasında Oklahoma City Thunder'ı 98-95'lik skorla yenerek, seride 2-1 öne geçen taraf oldu.

    Ev sahibi ekipte 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, 20 sayıyla oynayan Mike Conley takımının en skorer ismiydi. Memphis'te Zach Randolp 16 sayı, 10 ribaunt ile "double double" yaparken, Tony Allen 16, Marc Gasol ise 14 sayı üretti.

    Thunder'da yıldız isimler Kevin Durant ve Russell Westbrook'un 30'ar sayısı galibiyet için yeterli olmadı. 12 sayı kaydeden Serge Ibaka, bu iki oyuncu dışında çift haneli rakama ulaşan tek isim olarak kayıtlara geçti.

    - Sonuçlar

    Atlanta Hawks (2) - Indiana Pacers (1): 98-95
    Memphis Grizzlies (2) - Oklahoma City Thunder (1): 98-95
    Golden State Warriors (1) - Los Angeles Clippers (2): 96-98

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow