hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NBA Türkiye'ye geliyor

    NBA Türkiyeye geliyor
    expand

    Dünyanın en önemli basketbolcularını bünyesinde barındıran Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA), yeni yıldızları Türkiye'de yetiştirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NBA'in Avrupa'da pilot ülke olarak seçtiği Türkiye'deki okulların başında yer alacak NBA Basketbol Okulu Teknik Direktörü Jeff Christensen, dünyanın en önemli liginin "Bu oyunu seviyorum" mesajını, açacakları okullarda çocuklara aktarmak istediklerini söyledi.

    Christensen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa ve Anadolu yakasında olmak üzere iki okul açacaklarını belirterek, "Hafta sonları, 75 dakikalık programlar olarak eğitimler yapılacak. Çocukların yeteneklerini geliştirmeleri için onlara yardımcı olacağız. Herhangi bir kulüpte oynasalar da okullara katılabilecekler" dedi.

    Spor dünyasını sarsan seks skandalları

    Okullarda eğitim almak isteyen öğrenciler için herhangi bir seçme veya eleme yapmayacaklarını vurgulayan Jeff Christensen, "Başvuran öğrenciler yaş gruplarına göre ayrılacak. Yaş gruplarındaki kesin ayrıma öğrenci sayısına göre karar vereceğiz. Şu an için 6-16 yaşındaki çocukları kabul ediyoruz. İlk amacımız çocuklara basketbolu sevdirmek. Bu sevgiyi yaratırsak geri kalan hayatlarında bu sevgi devam edecektir. NBA'in mottosu da bu" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk okulu Anadolu yakasında açacaklarını kaydeden Christensen, bu okuldaki eğitimi oturttuktan sonra Avrupa yakasındaki okulu faaliyete sokacaklarını dile getirdi.

    Birinci Dünya Savaşı'nda yer aldığı pek bilinmeyen 6 ülke

    - Avrupa'nın pilot ülkesi Türkiye olacak

    Christensen, Türkiye'nin bu proje kapsamında NBA'in Avrupa'daki pilot ülkesi olacağını söyledi.

    Avrupa dışında Çin'de okul açtıklarını anlatan Jeff Christensen, "Avrupa'daki pilot okulumuz burası olacak. Buradaki başarıya göre Avrupa'da yayılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

    Türkiye'yi pilot ülke seçmelerinde birçok etkenin olduğunu belirten ABD'li çalıştırıcı, şunları söyledi:

    "Özellikle Türkiye, mükemmel bir ülke. Basketbola ilginin yüksek olduğunu gözlemledik. Bu yüzden NBA, pilot ülke olarak burayı seçti. Buraya gelmeden önce Türkiye liginde oynayan arkadaşlarımla görüştüm. Hepsinden pozitif şeyler duydum. Ligin kalitesinden ve seyircilerin ilgisinden bahsettiler. Ben de kendi gözlemlerimi yapmak için sabırsızlanıyorum. Ben bütün yıl burada olacağım. Bana bağlı eğitmenler olacak. Sadece çocukları değil, benimle çalışan hocaları da eğiteceğim."

    Alex de Souza'ya yazılmış en iyi 6 veda tweet'i

    - "Fırsat sunacağız"

    Okullarla ilgili organizasyon planlarının bulunduğunu anlatan Christensen, yıl boyunca çeşitli sürprizleri olacağını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okuldaki ilk dönemin ocak ayında başlayacağını vurgulayan Jeff Christensen, "Haziran ayında da okuldaki eğitimleri tamamlayacağız. İkinci dönemi Türk okullarındaki takvime uyduracağız. Okulların açılmasıyla eğitimi başlatıp, kapanmalarıyla da tamamlayacağız" diye konuştu.

    Açacakları okullarda yeni Hidayet Türkoğlu, Enes Kanter, Ömer Aşık gibi oyuncuların yetişip yetişmeyeceği konusunda Christensen, "Ben burada yardım için varım. Böyle yetenek gösteren oyuncu varsa gelecek için ne tür yardım gerekiyorsa onu veririz. Kendini gösterecek çocuğun ne olacağı ortaya çıkar. Biz ona fırsatı sunacağız" değerlendirmesinde bulundu.

    Jeff Christen, İstanbul'daki okullarda elde edecekleri başarıya göre Türkiye'nin diğer illerinde de okullar açabileceklerini sözlerine ekledi.

    Beşiktaş - Trabzonspor maçı capsleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow