hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NBA'de yeni sezonun açılış maçı: Warriors - Pelicans

    NBAde yeni sezonun açılış maçı: Warriors - Pelicans
    expand

    Amerikan Basketbol Ligi (NBA) 2015-16 sezonu, 28 Ekim'de sabaha karşı oynanacak 3 maçla başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NBA'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Golden State Warriors'ın şampiyonluğuyla tamamlanan ligin yeni sezonunun ilk gününde, Warriors ile milli basketbolcu Ömer Aşık’ın forma giydiği New Orleans Pelicans, Atlanta Hawks ile Ersan İlyasova'nın yeni takımı Detroit Pistons ve Chicago Bulls ile 2015 final serisini kaybeden Cleveland Cavaliers takımları karşılaşacak.

    Sakatlıkları yüzünden geçen sezonun büyük bölümünü kaçıran yıldız oyuncular Kobe Bryant ve Kevin Durant, 2. günde parkeye adım atacak. Kadrosuna birçok yeni oyuncu ekleyen Bryant'ın takımı Los Angeles Lakers, gençlerden kurulu Minnesota Timberwolves'u konuk edecek. 

    Başantrenör Billy Donovan ile yeni bir sayfa açmak isteyen Durant'in takımı Oklahoma City Thunder ise LaMarcus Aldridge'i kadrosuna katarak sezonunun en önemli hamlesine imza atan San Antonio Spurs'ü ağırlayacak.

    NBA All-Star maçı, 15 Şubat 2016 tarihinde Kanada'nın Toronto kentindeki Air Canada Centre'da gerçekleştirilecek. 30 takımın 82'şer maça çıktığı normal sezon, 14 Nisan'da sona erecek. Play-off'ların 17 Nisan'da başlayacağı 2015-16 NBA sezonunun final serisi ise haziran ayında yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow