hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soçi'de Fransızlar madalya kürsüsünü kapattı!

    Soçide Fransızlar madalya kürsüsünü kapattı
    expand

    22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda serbest stil kayak erkekler kros mücadelesinde ilk üç sırayı Fransız sporcular aldı. Curling kadınlarda İsviçre'yi 6-5 yenen Büyük Britanya bronz, kuzey kombine 4,5 kilometre takım yarışında Norveç altın madalya kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Soçi kentinde devam eden oyunlarda Rosa Khutor Extreme Park'ta yapılan erkekler kros mücadelesinde, büyük finalde üç Fransız, bir de Kanadalı sporcu yarıştı.

    Parkuru ilk sırada bitiren Jean Frederic Chapuis altın madalya kazanırken, Arnaud Bovolenta gümüş, Jonathan Midol de gümüş madalya elde etti.

    Şampiyon Chapuis olimpiyatlardaki ilk altın madalyasını kazandı.

    - Curling kadınlarda bronz madalya Büyük Britanya'nın

    Curling kadınlarda İsviçre'yi 6-5 yenen Büyük Britanya takımı bronz madalya kazandı.

    Ice Cube Curling Salonu'ndaki bronz madalya mücadelesinde 9. raunt 5-5 berabere geçilirken Büyük Britanya, 10. ve son raunttaki 1-0'lık üstünlükle karşılaşmayı 6-5 kazandı.

    İsviçre mücadelede 2. raundu 2-0, 4, 6 ve 9. rauntları da 1-0 üstün geçerken, Büyük Britanya 3 ve 10. rauntları 1-0, 5 ve 8. rauntları da 2-0 kazandı. Birinci ve 7. rauntlarda 0-0 eşitlik vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Kuzey kombine

    Kuzey kombine 4,5 kilometre takım yarışında Norveç ekibi şampiyon oldu.

    RusSki Gorki Kayakla Atlama Merkezi'nde gerçekleştirilen mücadelede, Magnus Hovdal Moan, Haavard Klemetsen, Magnus Krog ve Joergen Graabak ile yarışarak toplam 46.48.5'lik derece yapan Norveç altın madalya kazandı.

    Eric Frenzel, Bjoern Kircheisen, Johannes Rydzek ve Fabian Riessle'nin oluşturduğu Almanya takımı 47.13.8'lik dereceleriyle gümüş, Lukas Klapfer, Christoph Bieler, Bernhard Gruber ve Mario Stecher'den oluşan Avusturya ekibi de 47.09.9'luk dereceleriyle bronz madalya elde etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow