hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukraynalı sporcular Soçi'den bir bir ayrılıyor

    Ukraynalı sporcular Soçiden bir bir ayrılıyor
    expand

    Ukrayna'da son dönemde göstericiler ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nı da etkiledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşanan çatışmalar nedeniyle olimpiyatta Ukrayna'yı temsil eden sporcuların bazıları ülkesine dönerken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de bu sporculara destek verdiğini açıkladı.

    IOC İletişim Direktörü Mark Adams, düzenlediği basın toplantısında son dönemde yaşanan şiddet olaylarının ardından Ukrayna Olimpiyat Komitesi Başkanı Sergey Bubka ile görüştüğünü ve organizasyondan bireysel nedenlerle ayrılmak ya da devam etmek isteyen tüm sporculara IOC'nin destek vereceğini açıkladı.

    Bubka ile kişisel görüşlerinin Ukraynalı sporcuların turnuvaya devam etmesi yönünde olduğunu belirten Adams, buna rağmen her sporcunun kararına tamamen saygı duyduklarını ve onların arkasında olduklarını vurguladı.

    IOC'nin, yaşanan şiddet olaylarına tepkisini siyah bant takarak göstermek isteyen Ukraynalı sporculara izin vermediği yönünde basında yer alan iddiaların doğruyu yansıtmadığını belirten Bubka, "Böyle bir yasak söz konusu değil. IOC ve Ukraynalı yetkililer yaşanan olaylara verilecek tepki hakkında konuştu ve farklı bir yönde karar aldı. Siyah kol bandı yerine yarışmalardan önce bir dakikalık sessizlik eylemi yapılması tercih edildi" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan Ukrayna Olimpiyat Komitesi, internet sitesinden ülkede yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, "Ölen Ukraynalı vatandaşlarımız için derin bir üzüntü duyuyor ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Barış, karşılıklı anlayış gibi daha olumlu yöntemlerle ülkede uzlaşı sağlanmasını umuyoruz" ifadesi kullanıldı.

    Ukrayna'nın başkenti Kiev'de göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan ve birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

    Otel itirafı

    Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Teknik Direktörü Gilbert Felli, Rusya'da düzenlenen 22. Kış Olimpiyatları'nın (Soçi 2014) kapanış töreninin yapılmasına üç gün kala "bazı otellerin oyunlara kadar yetişemeyeceğini öngöremedikleri" itirafında bulundu.

    Felli, Soçi 2014 Haber Merkezi'nde yer alan açıklamasında, kötü şartlar ve eksiklikleri nedeniyle şikayet konusu olan Soçi 2014 için hazırlanan otellerin bazılarının hala tamamlanamadığını itiraf ederek, "Dürüst olmak gerekirse bazı otellerin oyunlara kadar yetişemeyeceğini öngöremedik. Bazılarının yetişmesi için de işler aceleye getirilmiş" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları Baş Koordinatörü Jerry Ling ise telefon hatlarının hala çekilmediği, duş perdeleri ve çamaşır makinelerinin yeni monte edildiği otellerden ders çıkardıklarını belirterek, gördüklerinin, aynı hataları tekrar etmemek için eşsiz bir fırsat olduğunu kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow