hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davis Cup: Güney Afrika - Türkiye: 2-3

    Davis Cup: Güney Afrika - Türkiye: 2-3
    expand

    Teniste, Davis Cup ikinci grubun ilk turunda Türkiye, Güney Afrika karşısında seriyi 3-2 önde tamamlayarak üst tura çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin Olimpiyat Tesisleri'nde gerçekleştirilen turnuvanın üçüncü gününde, milli sporcu tek erkekler dünya 77'ncisi Marsel İlhan, turnuvanın ilk gününde Cem İlkel'i 3-1'lik skorla geçen Fritz Wolmarans ile karşılaştı. 

    Maça iyi başlayan milli raket, ilk iki seti 6-2 ve 6-4'lük skorlarla alarak 2-0 öne geçti. İlhan karşısında üçüncü set daha dirençli bir oyun sergileyen Wolmarans, tie break'e giden seti kazanarak farkı bire indirdi. Dördüncü sette de iyi oyununu sürdüren Wolmarans, seti 6-4 kazanarak maça dengeyi getirdi.

    Büyük çekişmeye sahne olan son seti 8-6 kazanan Marsel İlhan, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki seriyi 2-2'ye getirerek, millileri son maça taşıdı.

    -Genç raket turu getirdi-

    Serinin son maçında Ruan Roelofse ile karşılaşan 20 yaşındaki Cem İlkel, tie breake giden ilk seti kazandı. Toparlanan Roelofse, ikinci seti tie break ile üçüncü seti de 7-5'lik skorla kazanarak, 2-1 öne geçti.

    Taraftar desteğini arkasına alan milli tenisçi, çekişmeli geçen dördüncü seti tie break'le, son seti de  6-4 kazanarak karşılaşmayı 3-2 önde tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçtan sonra büyük sevinç yaşayan genç tenisçi, mutluluğunu taraftarlar ve milli oyuncularla paylaştı.

    İlkel'in galibiyetiyle seriyi 3-2 önde tamamlayan Türkiye, üst turda Belarus'un rakibi oldu. 

    O elbise ne mavi-siyah ne de altın sarısı-beyaz!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow