hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maria Sharapova elendi!

    Maria Sharapova elendi
    expand

    Uluslararası BNL İtalya Turnuvası'nda tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı Stanislas Wavrinka ile 6 numaralı seribaşı Tomas Berdych, tek kadınlarda da 4 numaralı seribaşı Simona Halep ile 8 numaralı seribaşı Maria Sharapova, şampiyonaya veda etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya'nın başkenti Roma'daki Foro Italico semtinde bu yıl 71'incisi düzenlenen ve kadınlarda 2 milyon 120 bin euro, erkeklerde 3 milyon 452 bin 415 euro ödüllü turnuvada, tek erkekler ve tek kadınlarda üçüncü tur maçları oynandı.

    Tek erkeklerde dünya bir numarası ve Roma'da 7 şampiyonluğu bulunan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 14 numaralı seribaşı Rus rakibi Mikhail Youzhni'yi 6-7, 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yendi. Nadal, 4'üncü turda 7 numaralı seribaşı İskoç raket Andy Murray ile eşleşti. Murray de 3'üncü turda Avusturyalı Jürgen Melzer'i 7-5 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek, üst tura yükseldi.

    2 numaralı seribaşı Sırp Novaj Djokovic, Alman raket Philip Kohlschreiber'ı 4-6, 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenmesini bildi. Djokovic'in bir üst turdaki rakibi ise Letonyalı Ernests Gulbis'i 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenen 5 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer oldu.

    Turnuvanın tek erkeklerde günün sürprizi geçen seneden beri iyi bir çıkış yakalayan 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Warinka'nın, Alman Tommy Haas'a 7-5, 2-6 ve 3-6'lık setlerle 2-1 boyun eğmesiyle yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6 numaralı seribaşı Çek Cumhuriyeti'nden Tomas Berdych de 3'üncü turda Bulgar rakibi Grigor Dmitrov karşısında ilk seti 7-6 alsa da sonraki iki seti 6-2'lik sonuçlarla kaybederek elendi.

    8 numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic ise 11 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfred Tsonga'yı 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yendi.

    -Kadınlar

    1 numaralı seribaşı ve geçen yılın şampiyonu ABD'li raket Serena Williams, vatandaşı Varvara Lepchenko'yu 6-1 ve 6-2'lik setlerle fazla zorlanmadan 2-0 yendi. Williams'ın, bir üst turdaki rakibi ise Çinli Shuai Zang oldu.

    2 numaralı seribaşı Çinli Li Na da Avusturalyalı Samantha Stosur'u, 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yendi ve adını bir üst tura yazdırdı. Na, 4'üncü turda turnuvaya ev sahipliği yapan ülkeden 10 numaralı seribaşı Sara Errani ile karşılaşacak.

    3 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska, 2010 Fransa Açık şampiyonu İtalyan raket Francesca Schiavone'yi 6-4 ve 6-1'lik skorla 2-0 yendi.

    Radwanska'nın üst turdaki rakibi ise 3'üncü turda bir başka İtalyan raket Flavia Pennetta'yı 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0'la geçen 6 numaralı seribaşı Jelena Jankovic oldu.

    Turnuvanın 4 numaralı seribaşı ismi Rumen Simona Halep'in, İspanyol Carla Suarez Navarro ile yapacağı maç öncesi çekilmesiyle Navarro, dördüncü tura çıkan taraf oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Roma'da 2011 ve 2012 yıllarında mutlu sona ulaşan 8 numaralı seribaşı Rus raket Maria Sharapova ise Sırp rakibi Ana Ivanovic'e 6-1 ve 6-4'lük setlerle 2-0 kaybederek, bu sezon Uluslararası BNL İtalya turnuvasına erken veda etti.

    Ivanovic, bir üst turda, 3'üncü turu maç yapmadan geçen İspanyol Carla Suarez Navarro ile karşılaşacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow