hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4.5 G için az kaldı!

    4.5 G için az kaldı
    expand

    26 Ağustos Çarşamba günü BTK’nın 4,5G yetkilendirmesine ilişkin ihalesi gerçekleştirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhale sonrasında söz konusu frekanslar kullanılarak tüketicilere 5G de dâhil yeni teknolojiler sunulabilecek. Türk tüketicilere mobil iletişimde 5G dâhil olmak üzere yeni teknolojiler sunulmasını sağlayacak olan ihale 26 Ağustos’ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu; “BTK” tarafından 26 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

    4,5G ihalesi, BTK toplantı salonunda saat 10.30’da yapılacak. Kamuoyunda 4G olarak tabir edilen IMT; “Uluslararası Mobil Telekomünikasyon Yetkilendirmesi İhalesi”nde geçen ay yapılan değişiklikle kurulacak yeni altyapılarda asgari; “IMT-Advanced” yani 4,5G teknolojisi kullanılması şartı getirildi.

    26 Ağustos’ta BTK toplantı salonunda yapılacak ihale için Turkcell, Avea, Vodafone ve Netgsm tarafından 50 bin lira bedelle şartname alındı.

    Kapalı teklif açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek ihale teklif zarflarının açılmasıyla başlayacak. İhale komisyonunun teklif zarflarındaki evrakları kontrol etmesinin ardından 20 ayrı frekans paketi, açık artırmayla ihale edilecek.

    800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz bandında 20 ayrı frekans paketinin asgari değer toplamı KDV hariç yaklaşık 2,3 milyar avro olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow