hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4600 uyduyla internet ağı kuracak

    4600 uyduyla internet ağı kuracak
    expand

    Yayınlanan bir raporda, Güney Kore’li teknoloji devi Samsung’un, Facebook, Google ve SpaceX gibi firmaların planlarına benzer şekilde küresel bir internet ağı kurma planları olduğu ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaya çıkan bilgiler sadece plan aşamasında ancak bu teknolojinin yapılmaya ne kadar yakın olduğunu bizlere gösteriyor. Samsung’un planları oldukça uzun soluklu. 2025 yılından önce böyle bir çalışma şimdilik düşünülmüyor. Diğer yandan Google’ın vaatleri biraz daha gerçekçi. Oldukça düşük maliyetli balonlar kullanarak tüm dünyaya internet sağlama fikri biraz daha makul görünüyor.

    Samsung’un planı 4600 farklı uyduyla dünyanın tamamına internet bağlantısı sağlamak. Elde olan mevcut teknolojiyle saniyede uydular, birbirleri arasında saniyede 1 terabayttan fazla veri transferi sağlayabilecek. Tüm sistemin aylık kapasitesi ise 1 zetabyte olarak belirtiliyor. 1 zetabyte, yaklaşık olarak 1 milyar terabyte yapıyor. Samsung’un bu projedeki en yakın faaliyeti 2028 yılında başlayacakmış. Söz konusu 4600 uydu, standart uyduların aksine daha ufak boyutlu olacak. Henüz plan aşamasında olduğunu tekrar hatırlatalım. Bu proje hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar bölümünde bekliyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow