hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    48,2 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi

    48,2 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi
    expand

    Huawei, 2015 ilk yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Huawei Tüketici Elektroniği İş Grubu, bu yıl da rekor düzeyde büyümeyle, yılın ilk yarısında 9,09 milyar dolarlık bir gelir elde ederek, geçen yılın aynı dönemine oranla %69 oranında gelir artışına imza attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mobil cihazlardan elde edilen satış geliri Huawei’nin tüm iş birimlerinden elde edilen gelirin %32’sini oluşturdu. Bu oran geçtiğimiz yıl %24 olarak açıklanmıştı. Yine bu dönemde, Huawei’nin mobil cihazlar bazındaki geliri 7,23 milyar dolara ulaştı. Bu oran aynı zamanda geçtiğimiz yıla kıyasla %87’lik bir artış anlamına geliyor. Huawei’nin son dönemde pazara sunduğu, orta seviyeden üst seviyeye kadar yüksek kaliteli akıllı cihazlar ve uyguladığı akılcı fiyat politikası, bu büyümedeki önemli etkenlerden bazılarıydı.

    Huawei küresel stratejisi doğrultusunda hem Çin hem de deniz aşırı pazarlar özelinde büyümesini sürdürüyor. Çin’deki gelirlerini geçtiğimiz yıla oranla %124 artıran Huawei, farklı bölgelerdeki gelir artışını ise %40’lar seviyesine kadar taşıdı. Batı Avrupa, Kuzeydoğu Avrupa, Güney Pasifik, Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgeleri, geçtiğimiz yıla göre sırasıyla, %45, %54, %41, %164 ve %48’lik oranlarla büyüme gerçekleştirdi. Huawei’nin İtalya ve İspanya’ya yönelik üst düzey akıllı telefon sevkiyatı ise geçen yıla oranla %293 ve %448 değerinde artış gösterdi. GFK verilerine göre, Huawei akıllı telefon pazarındaki payını Ocak ayında %6,7, Şubat ayında %7,1, Mart ayında %7,8, Nisan ayında %8,1 ve Mayıs ayında %8,8 oranında artırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yine GFK verilerine göre Huawei, Çin pazarında Samsung ve Apple’dan bugüne kadarki en yüksek pazar payını alarak Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran’da Pazar payını, sırasıyla %12,9, %13,6, %14,1 ve %15,2 oranlarında artırdı. Huawei İspanya’da %10,9, İtalya’da ise %9,2’lik pazar payına ulaştı.

    Huawei, 2015’in ilk yarısında amiral gemisi akıllı telefonlarından Huawei Mate7 ile Çin, Batı Avrupa, Ortadoğu, Güneydoğu Asya ve Güney Pasifik başta olmak üzere, dünya çapında 100’den fazla ülke ve bölgede, 5 milyon adetlik sevkiyat gerçekleştirdi. Huawei ayrıca P7 ile 100’den fazla ülke ve bölgede 7 milyonluk toplam satış rakamına imza attı. Huawei’nin son amiral gemisi P8 ise pazara sunulduğu tarihten bu yana son iki ay içinde, aralarında; Çin, Fransa, İspanya ve İtalya’nın da yer aldığı 52 pazarda, toplam 1 milyon adetlik satış rakamına ulaştı.

    Huawei 15 milyar dolarlık tahmini marka değeri ile 2015 BrandZ sıralamasında “En Değerli 16’ncı Teknoloji Markası” olarak yer aldı. Huawei geçen yıl da Interbrand’ın gerçekleştirdiği ‘Dünyanın En İyi 100 Markası’ sıralamasında yer alarak, bu listeye adını yazdırmayı başaran ilk Çinli şirket unvanına sahip olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow