hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akıllı telefon satışları 11.4 milyona ulaşacak

    Akıllı telefon satışları 11.4 milyona ulaşacak
    expand

    GfK’nın “Küresel ve Türkiye Akıllı Telefon Trendleri” araştırmasına göre 2014’te akıllı telefonların yüzde 20’si 4G uyumluyken yılsonunda oran yüzde 48’e yükselecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    26 Ağustos’a ertelenen 4G ihalesinin şartnamede yapılan değişikliklerden sonra zamanında yapılacağının açıklanmasının ardından akıllı telefon kampanyalarının hız kazanması bekleniyor.

    Operatörlerin kendi markalarıyla yaptığı kampanyalar bilindiği gibi erişilebilir ekonomik telefon pazarının büyümesine neden oluyor.

    GfK araştırması Türkiye’de akıllı telefon pazarının 2015 temel trendlerinde erişilebilir fiyat, büyük ekran, 4G ve operatör ağırlıklı pazar özellikleri öne çıkıyor.

    Akıllı telefon kullanımı da yaygınlaştıkça 35 milyonluk mobil genişbant kullanıcısı da artıyor. 2014’de kredi kartı harcamalarına getirilen kısıtlamalardan sonra telefon alırken taksitlendirmenin yerini kontratlı satışlar aldı.

    Operatörlerin cihaz kampanyaları yüzünden yönettikleri risk de artmaya başladı. Şimdi bankalarla mobil operatörler bu riski ortak bir veri bankasından yönetmeye başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow