hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple geri adım attı

    Apple geri adım attı
    expand

    Eylül ayında Güney Kore, uygulama mağazası operatörlerinin üçüncü taraf ödeme sistemleri sunmasını gerektiren bir yasa çıkardı. Şimdi Apple, uyumluluk planlarını sunarak Kore İletişim Komisyonu (KCC) ile bir çözüm bulma planlarını hayata geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yonhap Haber Ajansı’na göre, App Store ile ilgili yeni politikanın ne zaman yürürlüğe gireceği veya yeni ödeme seçeneğiyle hangi hizmet ücretinin alınacağı konusunda yakın bir tarih yok. Apple, Kore yasalarına büyük saygı duyuyor ve ülkenin yetenekli uygulama geliştiricileriyle güçlü bir işbirliği geçmişine sahip. Koreli kullanıcılarımıza fayda sağlayacak bir çözüm üzerinde KCC ve geliştirici topluluğumuzla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

    Apple resmi açıklamasında “ App Store’u, kullanıcılarımızın sevdikleri uygulamaları indirmeleri için güvenli ve güvenilir bir yer tutarak çalışmalarımıza her zaman rehberlik edeceğiz”. Apple’ın yeni ödeme seçenekleri, uygulama satışları ve uygulama içi satın almalar üzerindeki mevcut %30 App Store vergisine kıyasla daha düşük bir servis ücreti sunacak. KCC, birinci taraf uygulama içi ödeme sistemlerine alternatifler sunarak yeni yasaları zorunlu kılmadıkları takdirde uygulama mağazası operatörlerine ceza kesmeyi planladığını zaten duyurdu.

    Şirket uzun süredir üçüncü taraf ödemelerle ilgili problem yaşıyordu. Epic ile olan üçüncü taraf uygulama problemi devamında şirket mahkemelik olmuştu. Uzun süredir devam eden üçüncü taraf tartışmaları şimdi sonuç bulmuş görünüyor. Ancak bu sadece Güney Kore pazarı için.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow