hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple’ı üzen anket

    Apple’ı üzen anket
    expand

    Apple Music, 11 milyon deneme sürümü kullanıcısına, 2 milyon ücretli aboneye ulaştı. Ancak yapılan bir anket rakamları Apple’ın aleyhine çevirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rakamlara göre 11 milyon deneme sürümündeki abonenin %48’i birkaç gün içerisinde servisten geri ayrıldı. Yani Apple Music’in aktif kullanıcısı söylendiği üzere 11 milyon değil yaklaşık 5 milyon kişi. 2 milyon ücretli abonede bir değişiklik yok onlar aktif olarak kullanıyor.

    Rakiplerden gelenlere baktığımızda ise yine Apple’ı sevindirecek haberler yok. Çevrimiçi müzik dinleme servislerinden en büyüğü Spotify’ın 70 milyondan fazla aktif üyesi bulunuyor. Spotify’ın 20 milyon ücretsiz üyesinin %28’i Apple Music’i denedi. 50 milyon ücretsiz üyeden ise sadece %11’i Apple Music’i denedi. Pandora tarafında durum daha vahim. Pandora kullanıcıların sadece %6’sı Apple Music’i denedi.

    Ancak tabii ki Apple Music’in kaderi hakkında konuşmak için henüz çok erken. Çünkü Apple Music henüz tam anlamıyla aktifleşmiş bir servis değil dolayısıyla önümüzdeki aylarda ve belkide iOS 9 ile bu süreç daha farklı bir hal alabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow