hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple’ın kaderi Samsung’a bağlı

    Apple’ın kaderi Samsung’a bağlı
    expand

    Apple’a yakın kaynaklardan birisi olan Ming-Chi Kuo’nun raporuna göre Apple’ın en büyük işlemci tedarikçisi Samsung FinFET üretim tekniği sayesinde 16 nanometrelik A9 mobil işlemci üretimine başladı. İronik bir biçimde Apple’ın en önemli çip üreticilerinden olan Samsung’un üretim süreci tarafında verimlilikle ilgili ve yapılan indirim sonrası artan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge satışları sonrasında stok sorunu yaşamaya başladığı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple bundan dolayı yüzünü FinFet üretim teknolojisi ile üretim sürecine başlayan TSMC’ye çevirdi. Buda 2 farklı işlemci ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu stok ve üretim sorunları devam ederse iPhone 6S ve iPhone 6S Plus‘ta ciddi bir bekleme süreci ortaya çıkabilir diye düşünüyoruz.

    Yayınlanan raporda üretim tesislerinin halen işlemci verimliliğinde %30 seviyelerinde kaldığını ve seri üretim yapılabilmesi için bu sürenin verimliliğin %50 sınırında olması gerektiği belirtiliyor.

    Buna haber doğruysa mahkeme salonlarından taşan kavgalar ve patent ihlalleri de son bulmuş olacak. Zira Samsung iPhone 6S ve iPhone 6S Plus‘ta kullanılacak çip setlerini üreterek satılan her iPhone‘dan bir nevi komisyon almaya başlayacak. Satılan her iPhone’dan pay almaya alışkın olan Samsung’un kendi işlemcisini üretmesinin de böyle bir avantajı var!

    Bu durumdan dolayı uzun zamandır Apple’ın kendi işlemci fabrikasını kuracağı söylentileri ortada dolaşıyor. Rakibini zayıflatamıyorsan, gücünden yararlan mantığını bire bir yaşayan Samsung‘un ürettiği yeni nesil mimariye sahip A9 yonga setinin Snapdragon 820, Exynos 7440 ve 8xxx serisi işlemciler karşısında ne yapacağını çok merak ediyoruz

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow