hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple TV’den kötü haber geldi

    Apple TV’den kötü haber geldi
    expand

    2015 için Apple’ın büyük umut bağladığı ve bu sene içinde yayına sokmayı düşündüğü Apple TV için yine kötü haberler geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dedikodulara dayanan beklentiler, bu yılki “Eylül lansmanlarında” artık Apple TV’nin duyurulacağı yönündeydi. Ancak şirket içinden sızan yeni haberler, öyle söylemiyor.

    Sızıntılara göre Apple, içerik sağlayıcılarla anlaşmayı başarabilmiş değil. İşin içine Apple markası ve bu markaya sorgusuz sualsiz para akıtmayı seven yüksek gelir düzeyli müşteriler girince, içerik sağlayıcı kanalların Apple’dan büyük paralar talep ettiği, Apple’ın ise bu maliyetlerle kanalı kurmak istemediği söyleniyor.

    Apple’ın mevcut durumda abonelerden ayda 40 dolar istemeyi planladığı ancak bu ücretin rakip kanalların çok üstünde olması nedeniyle şirket içinde rahatsızlık olduğu da düşünülüyor. Ayrıca, çok sayıda insanın Apple TV’ye “hücum” etmesi gibi bir senaryo da gündemde, zira Apple fanboylarının servis açılır açılmaz abone olmak için sıraya gireceğine inanılıyor. Bu durumda da filmleri ve içerikleri takılmadan, sorunsuz şekilde müşterilere ulaştırmak için gerekli bant genişliği ve sunucu parkı gibi problemlerin henüz çözülemediği de duyumlar arasında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer bir deyişle, Apple’ın uzun zamandır beklenen TV servisinin 2016 yılına kaldığı söyleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow