hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cep telefonlarına 320 GByte kapasite

    Cep telefonlarına 320 GByte kapasite
    expand

    Intel ve Micron’un geliştirdiği 3D XPoint teknolojisi ile cep telefonlarımız kısa bir süre içinde 160 GB ve 320 GB gibi kapasitelere ulaşacak!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İntel ve Micron‘un geliştirdiği 3D XPoint teknolojisi elektron tabanlı depolamadan tamamen farklı bir teknoloji kullanıyor. Faz değişimi ve tamamen değiştirilmiş depolama yoğunluğu sayesinde NAND Flash‘ların kullandığı aynı alanda 10 kat daha fazla kapasite sunabiliyor. 3D XPoint teknolojisi sayesinde 16 GB cep telefonlarımızın kısa süre içinde 160 GB seviyelerinde hafıza sunabilecek.

    Cep telefonlarına 320 GByte kapasite

    Intel ve Micron‘un yaptığı açıklamaya göre bu teknolojinin ilk örnekleri 2015 yılı içinde piyasada olacak ama son kullanıcıya ulaşma tarihi ise 2016 yılının ortaları olacak. 2016 yılında tanıtılacak Galaxy S7, Galaxy Note 6, LG G5, Sony Xperia Z5+ ya da Z6 ve HTC One M9++ ya da One M10‘da bu teknolojiyi görürseniz; şaşırmayın!

    3D XPoint teknolojisinin performans anlamında faydaları da ciddi oranda önemli. Tüketicilerin daha hızlı sosyal medya içeriklerine ulaşmaları ve daha sürükleyici bir oyun deneyimine kavuşabilecek. Cihaz kapatıldığında veriler silinmediği içinde düşük gecikmeli depolama ihtiyacı olan uygulamalar için 3D XPoint  harika bir seçim olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cep telefonlarına 320 GByte kapasite

    3D XPoint‘in en önemli avantajlarından birisi ise NAND belleklere göre 1000 kata kadar daha hızlı olması. Bu hızda bir depolamayı ölçebilecek benchmark testi şu anda yok. Bu teknoloji söylendiği kadar hızlıysa ortalama 1 saniye içinde 450 GB veriyi okuyup yazabilecek.

    Intel ve Micron‘un 10 yıldır üzerinde çalıştığı bu teknoloji artık hazır ve kısa süre içinde hayatımıza girecek. 3D XPoint teknolojisi sayesinde 8K yayınların ve 8K içeriklerin hayatımıza girmesi daha doğrusu ilk meyveleri 2017 yılında göreceğiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow