hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galaxy Note 5’de microSD kart karmaşası

    Galaxy Note 5’de microSD kart karmaşası
    expand

    Samsung’un Galaxy S6 ve S6 Edge’de ilk olarak kullandığı evrensel flaş depolama; “UFC 2.0” teknolojisini 64 ve 128 GB seçenekleriyle kullanması Güney Koreli üreticinin özellikle amiral gemisi akıllı telefonlarda hafıza kart girişini terk edeceğini göstermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak Tayvan kaynaklı haberlere göre Samsung sınırlı pazarlarda satışa çıkaracağı Galaxy Note 5’in çift SIM kartlı sürümünde aynı zamanda hafıza kartı girişine de yer verecek.

    Bir cihazın farklı Ülkelerde çift SIM kart ya da microSD kart desteğiyle satışa sunulması aslında alışılagelmiş bir durum. LG de 2013 yılı amiral gemisi G2’yi ülkesinde çıkarılabilir batarya ve hafıza kartı desteğiyle satışa çıkarmıştı.

    Yine birçok üretici tepe modellerini Uzak Doğu’da çift SIM kart desteğiyle satışa çıkarıyor. 350 MB/s oranında veri okuyabilen ve 150 MB/s oranında veri yazabilen UFS 2.0 bellek teknolojisi halihazırda mobil cihazlarda kullanılan eMMC belleklerden iki kat daha hızlı çalışıyor.

    Batarya verimliliğine de katkıda bulunan UFS 2.0 bellek teknolojisi aynı şekilde hafıza kartlarına oranla da çok hızlı çalışmakta.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow