hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google’dan özel Doodle!

    Google’dan özel Doodle
    expand

    Google, Özel Olimpiyatlar 2015’i ana sayfasına taşıdı. Özel Olimpiyatlar 2015’e özel Doodle hazırlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel Olimpiyatlar Türkiye ve tüm Dünya’da 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın; “Special Olympics” Türkiye’deki kuruluşu anlamına geliyor.

    Türkiye’de Özel Olimpiyat çalışmaları, ilk olarak 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ile Kennedy Vakfı arasında imzalanan anlaşma sonucu Türki Spastik Çocuklar Derneği’nde başlatıldı.

    Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Olimpiyat Komitesi tarafından tanınan ve desteklenen Özel Olimpiyatlar Türkiye, Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu’nun resmi programı olarak da benimsendi.

    Eğitim seminerleri, bölgesel karşılaşmalar, ulusal oyunlar ve uluslararası oyunlara katılım gibi etkinlikleri, bu Federasyonun programına alınmış durumda.

    Kuruluşundan itibaren Türkiye Spastik Çocuklar Derneği bünyesinde, bu derneğin ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın desteği ile faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, 2003 yılına gelindiğinde 45 ilimize ulaşmış ve sporcu sayısı 5.000’e yükselmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow