hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google Twitter gönderilerine yer vermeye başladı

    Google Twitter gönderilerine yer vermeye başladı
    expand

    Google’ın resmi gelişmeleri duyurduğu blog sayfasından yapılan açıklama ile artık Google arama sonuçlarında Twitter gönderileri (Tweet) yer alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni bir duyuru olarak yayınlanmayan bu gelişme, eski blog yazısının güncellenmesi ile duyuruldu. Google’ın zaten son 2-3 yıldır sosyal ağlara çok fazla önem verdiği biliniyor. Bu yenilik ile artık sosyal medya içerikleri Google arama sonuçlarında yerini alacak. Bu yenilik ülkemizde henüz aktifleşmedi ancak ilerleyen günlerde aktifleşmesi bekleniyor.

    Ne aradığınıza bağlı olarak sonuçlar değişiklik gösteriyor. Örneğin genel bir konuda arama yaptığınızda o konudaki en popüler Twitter içerikleri karşınıza çıkıyor. Ancak daha özel bir şey aradığınızda (örneğin NASA araması yaptığınızda) hem NASA’nın resmi Twitter hesabı hem de kullanıcıların NASA hakkında yazdığı popüler içerikleri görmek mümkün oluyor.

    Facebook’un da bir süredir kullanıcıların durum güncellemelerine bir arama fonksiyonu getirme isteği konuşuluyor ancak henüz böyle bir hamle gerçekleşmedi. Video ve reklam konusunda rekabet halinde olan Google ve Facebook bakalım benzer bir partnerliğe kalkışacak mı?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow