hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'nin peşine düştüğü Edward Snowden "İstanbul"da!

    ABDnin peşine düştüğü Edward Snowden İstanbulda
    expand

    İnternet Ungovernance Forum, İnternet Yönetişimi Forumu'nda konuşulmayanların konuşulması, tartışılmayanların tartışılması amacıyla toplanıyor. Forumun en önemli konuğu ise ABD'nin peşinde olduğu Edward Snowden.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edward Snowden, İnternet Ungovernance Forum'da yer alacak.

    Edward Snowden 5 Eylül Cuma akşamı saat 18:00'de, sürgünde olduğu Moskova'dan Internet Ungovernance Forum'a bağlanacak. Internet ve insan haklari aktivisti Chris Soghoian ile sohbet edecek, salondan gelen soruları yanıtlayacak. 

    Forum'un detayları

    İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü 4-5 Eylül tarihleri Alternatif Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Internet Ungovernance Forum’a evsahipliği yapacak.

    TÜRKİYE ARTIK BASINI ÖZGÜR OLMAYAN ÜLKELER LİSTESİNDE

    Özgür ve eşit bir internet için dayanışma ağlarının yaratılmasının önemine dikkat çekmeyi hedefleyen etkinliğin temel konuları “Gözetim, Sansür ve İfade Özgürlüğü”, “Alternatif Medya”, “Ağ Tarafsızlığı”, “Sayısal Bölünme”, “Yönetişim ve teknik çözümler” olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnternetin günümüzde sahip olduğu problemler hakkında konuşmak ve bunların nasıl çözüleceğini bulmak amacıyla düzenlenen forumda; Türkiye'de İnternet ve İnsan Hakları, Yurttaş Gazeteciliği ve Alternatif Medya, Medya çalışanları için veri koruma ve güvenli iletişim pratikleri gibi konulardan oluşan panel ve atölyeler gerçekleşecek.

    DEVLET İNTERNETİN VANASINI KAPATIRSA!

    Columbia Üniversitesi’den Agnes Callamard, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Yaman Akdeniz, Ankara Üniversitesi Kerem Altıparmak, Alternatif Bilişim Derneği’nden Melih Kırlıdoğ, Burak Arıkan, Aslı Telli Aydemir, Radikal Gazetesi’nden Elif İnce, 1Umut Derneği’nden Yaşar Adanalı, Mutlu Kent, Şehir Üniversitesi’nden Aslı Telli Aydemir, AIA’den Isik Mater, Orkut Murat Yılmaz gibi akademisyen ve aktivistler etkinlikte konuşmacı olarak yer alacak.

    İNTERNET ÖZGÜRLÜK MANİFESTOSU

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow