hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galaxy S5'e Android 5.0 Lollipop güncellemesi geldi

    Galaxy S5e Android 5.0 Lollipop güncellemesi geldi
    expand

    Samsung, alışılmadık biçimde hızlı davranarak Galaxy S5'e beklediği güncellemeyi sundu!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung şaşırtıcı derecede hızlı davranarak Android 5.0 Lollipop güncellemesini Galaxy S5'e (SM-G900F) sunmaya başladı. Böylece firma, Android Lollipop'un 4 Kasım'da AOSP'ye sunulmasından sadece 31 gün sonra amiral gemisi telefonunu güncellemiş oldu.

    Yeni yazılımın şu an sadece Polonya'da sunulduğu söyleniyor, ancak önümüzdeki günlerde diğer Avrupa ülkeleri ve Türkiye'de de kullanıma hazır olmasını bekleyebiliriz. Android 5.0 Lollipop birçok yenilikle birlikte geliyor ve bu yeniliklerden en önemlisi, yeni Material Design tasarım anlayışı. Samsung, arayüzü kişiselleştirse de artık firmanın yazılımları da Material Design görünümüne sahip. Lollipop'la birlikte Samsung, Galaxy S2'den beri kullandığı mavi temadan vazgeçip yeni beyaz arka plana geçiş yapıyor.

    Android 5.0'da kilit ekranı uyarıları, akıllı kilit gibi başka birçok yenilik de var. Samsung'un yeni pano aracı ise ekran görüntülerinizin ve kopyaladığınız metinlerin geçmişini saklıyor. Güncelleme, Galaxy S5'in parmak izi sürücülerini güncellediğinden, telefonun parmak izi tarama isabetinde artış gözleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk testler, Android 5.0'ın Galaxy S5'i hızlandırdığını söylüyor. Bunun ana nedeni, Lollipop'un yeni ART runtime'ını kullanması olabilir.

    Güncellemenin Galaxy S5'iniz için hazır olup olmadığını, Ayarlar > Sistem > Cihaz Hakkında > Yazılım güncellemeleri > Güncelle yolunu izleyerek kontrol edebilirsiniz. 

     

    Hiç gitmediğiniz yerler 3: Ghent

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow