hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TEDxReset 5. yılında yine "sıfırlayacak"

    TEDxReset 5. yılında yine sıfırlayacak
    expand

    Dünyanın dört bir yanında sosyal, siyasi ve ekonomik belirsizlikler “Ya Şimdi?” sorusunu kafalarda uyandırıyor. Ortak aklı, ilham veren fikir ve projeleri, ne olup bittiğine ilgi duyan herkesle buluşturmayı amaçlayan TEDxReset bu sorunun peşine düşüyor. İlki 2010 yılında “Sıfırla” temasıyla başlayan TEDxReset’te hayatın her alanından, farklı düşünen 36 konuşmacı “Ya Şimdi?” sorusunu cevaplayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    18-19 Nisan tarihlerinde, CNN TÜRK’ün medya sponsorluğunda, gerçekleştirilecek TEDxReset’te Tanrılar Okulu’nun yazarı Prof. Stefano D'Anna, Stanford Üniversitesi’nden Dan Klein, önemli tasarımcı ve eğitmenlerinden Oruç Çakmaklı, KONDA’nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Gelecekhane’nin yaratıcısı Halil Aksu gibi alanında fark yaratmış konuşmacılar bugünü sorgularken yarına ilişkin fikirlerini paylaşacaklar.

    36 konuşmacı "Ya Şimdi?" diyecek
    11 Nisan 2014, İstanbul -- Dünyanın önde gelen düşünürlerinden, bilim insanlarına, sanatçılardan, tasarımcılara kadar “paylaşmaya değer fikirleri” olan herkesin ilham verici fikir ve öykülerini paylaştığı, uluslararası bir platform olan TED’in Türkiye’deki gönüllüleri tarafından organize edilen TEDxReset, bu yıl “Ya Şimdi?” sorusunu tartışmaya açıyor. 18-19 Nisan tarihleri arasında, iletişimci Ali Üstündağ’ın küratörlüğünde, bu sene 5’incisi düzenlenecek konferans yine alanında fark yaratmış konuşmacıları ağırlayacak.

    “Ya Şimdi?” teması çerçevesinde, TİM Show Center’da düzenlenecek TEDxReset’te ortalama 15’er dakikalık 38 sahne oturumunda, 36 konuşmacı ve 6 müzik/dans performansı sahne alacak. TEDxReset süresince “big data”, bio-teknoloji, imece atölyeleri, şehircilik, bağımsız basın, dünyayı değiştirebilecek yeni tasarım anlayışları, çağdaş sanatın teknolojiyle iç içe geçtiği arakesitler, alternatif iş ve yaşam modelleri, sivil toplumun gücü, müzik, dans ve mucizeler yaratan hikayeler “Ya Şimdi ?– What Now?” konseptiyle sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sattas da orada, Tahribad-ı İsyan da
    Dünyada en çok satan kitaplar listesinde yer alan Tanrılar Okulu’nun yazarı Prof. Stefano D'Anna, önemli tasarımcı ve eğitmenlerinden Oruç Çakmaklı, tasarıma dair yenilikçi söylemlerin temsilcisi Rauf Kösemen, “Gelecekhane” isimli inovasyon projesinin baş mimarı Halil Aksu, sivil topluma ve yeni siyaset modellerine ilişkin yenilikçi fikirleriyle Bekir Ağırdır, Şamanizm kültürü öğretim görevlisi Timur Davletov, elektrik sistemlerini kullanarak insan bedenleri ve hareketleri üzerine eserler yaratan Kai Fai Choi, mimar Han Tümertekin, Studio-X Istanbul’un kurucusu Selva Gürdoğan-Thomsen, tasarım gurusu Tom Wujeck, yönetim gurusu Fazıl Oral, maske ustası Rob Faust, Oy ve Ötesi’nin kurucularından Sercan Çelebi, Dan Klein, Scott Cohen, Murat Daltaban, NohLab, Tahribad-ı İsyan, SATTAS, Elif Çağlar gibi farklı alanlardan öne çıkan isimler iki gün boyunca ‘zihin açıcı’ konuşmalar gerçekleştirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vizyoner bilim insanları, akademisyenler, iş dünyasından profesyoneller, teknoloji geliştirme uzmanları, tasarımcılar, sanatçılar, medya mensupları, blogger’lar ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere merak eden ve sorgulayan herkesin buluşma ve paylaşma platformu TEDxReset, bu yıl da farklı yaşam modellerini keşfetme fırsatı sunacak.

    TED nedir?
    TED, “paylaşmaya değer fikirlerin” dile getirildiği, dünyanın önde gelen düşünürlerinin, bilim insanlarının, sanatçıların, tasarımcıların konuşmacı olarak katılarak kendi ilham verici, yaratıcı, yenilikçi fikirlerini ve öykülerini cesurca paylaştığı ve bu şekilde fikirlerin tüm coğrafi sınırların ötesine yayıldığı bir platform ve konferanstır.

    TEDxReset nedir?
    TEDxReset, bir grup TED gönüllüsünün İstanbul’da bir TEDx ‘zihin konferansı’ yapmak üzere TED lisansını alarak başlattığı bir girişimdir. Türkiye’deki en geniş katılımlı TEDx etkinliklerini gerçekleştirmeyi başaran TEDxReset, geleceğe dönük uluslararası bir vizyon yaratmak ve paylaşmak adına kar amaçsız düzenlenen, gönüllü bir organizasyondur.
    2010 yılından bu yana “Sıfırla”, “Ya Yanılıyorsak”, “Yolculuk Nereye?” ve “Kritik Kavşaklar” temalarıyla düzenlenen konferanslarla 2.500’e yakın salon katılımcısına, 40.000’e yakın online takipçiye ulaşan TEDxReset, beşinci yılında “Ya Şimdi? / What Now?” temasıyla konferanslar düzenlemeye devam ediyor.
    www.facebook.com/TedxReset
    www.twitter.com/TEDxReset

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow