hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marshmallow ile tanışın

    Marshmallow ile tanışın
    expand

    Geçtiğimiz Haziran ayında Google’ın gelenekselleşen geliştirici konferansı I/O 2015’te duyurulan yeni Android sürümünün ismi netlik kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aylardır Android M olarak bilinen sürüm artık Android Marshmallow 6.0 olarak adlandırılıyor. Marsmallow, Amerikan kültürünün önemli şekerlemelerinden bir tanesi. Ülkemizde de satılan bu şekerleme, yurtdışında oldukça popüler. Daha önceki Android sürümlerinin de benzer yiyecekler isim aldığını düşünürsek, bu gelişme aslında şaşırtıcı değil.

    California’da yer alan Android genel merkezinin önüne dikilen heykelle birlikte Android 6.0 Marshmallow sürümü, geliştiricilere sunulmaya başlandı. Eğer bir Android geliştiricisiyseniz Android Marshmallow’un SDK’sına ulaşabilirsiniz. Android 6.0 Marshmallow, Android Pay, C tipi USB portu, gelişmiş RAM yönetimi, güç tüketiminin azaltılması ve genel yazılım optimizasyonları gibi yenilikler içeriyor. Bu yenilikler major boyutta. Söz konusu yeni Android sürümünün hangi telefonlara ve tabletlere geleceği konusunda konuşmak için henüz çok erken olsa da, 2014 ve 2015 yılında piyasaya çıkan amiral gemilerine Android 6.0 Marshmallow sürümünün geleceğini şimdiden tahmin edebiliriz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow